Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

MegjelentIochom István: Kézdiszéki kulákok és deportáltak

2019. október 9., szerda, Közélet

A múlt hónap végén a Kézdiszékért Egyesület gondozásában jelent meg Iochom István, lapunk felső-háromszéki tudósítója legújabb, huszadik könyve, a Kézdiszéki kulákok és deportáltak, mely a vörös terror áldozatainak állít emléket, és huszonnégy kézdiszéki kulák és deportált, illetve leszármazott vallomását, visszaemlékezését tartalmazza.

A könyv az oral history – elbeszélt történelem – műfajába sorolható. Kézdiszéki munkatársunk új könyvét október 10-én 18 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó emeleti dísztermében mutatja be Kátai Zsuzsánna sepsiszentgyörgyi tanárnő, a téma egyik legavatottabb háromszéki szakértője. A könyvbemutató után megtartják a harmadik hadiárva-találkozót, majd a jelenlevők megtekinthetik a könyvben szereplő képek felnagyított változatát. A rendezvény fővédnöke Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának a vezetője. Házigazda Ferencz Attila, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki elnöke és Kiss Erika, az iroda munkatársa.

Közreműködnek: Héjja Ágnes és Miklós Katalin, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai, valamint Iochom Zsolt versmondó, aki Kardos Győző Oly korban születtem... című versét adja elő.

A könyvből részletet Múltidéző rovatunkban olvashatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1166
szavazógép
2019-10-09: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

A kormány már megszűnt működni

Nincs miniszter. Ezzel indokolta Viorica Dăncilă a rendőrség gyenge teljesítményét általában és kései beavatkozását konkrét, halálos áldozatokkal végződő bűntényekben. A kormányfő ezzel legnagyobb politikai ellenfelére, az új miniszterek kinevezését megtagadó Klaus Iohannis államelnökre próbálja hárítani a felelősséget, holott ő maga cserélgette nyakra-főre, indoklás nélkül a minisztereket.
2019-10-09: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Módosult a jövedelemhatár (Fűtéspótlék)

Október 15-től ismét igényelhetik a fűtéspótlékot a megyeszékhelyi lakosok a városháza közösségfejlesztési igazgatóságán. Újdonság, hogy 2011 óta először módosult az az egy főre eső nettó jövedelemhatár, amelyre még megkaphatják a családok a segélyt: a korábbi 615 lejről 750 lejre emelték az összeget.