Beke–Szőcs-ügyKegyelmet kérnek a kézdivásárhelyi fiataloknak

2019. október 9., szerda, Közélet

Beadvánnyal fordult Klaus Iohannis államfőhöz tegnap Fejér László Ödön, az RMDSZ háromszéki szenátora, valamint Lomniczi Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, a magyar legfelsőbb bíróság egykori vezetője, azt kérve az elnöktől: első mandátuma végén elemezze újra a két felső-háromszéki elítélt, Beke István és Szőcs Zoltán ügyét.

  • Lomniczi Zoltán és Fejér László Ödön
    Lomniczi Zoltán és Fejér László Ödön

Az államfőnek címzett kérvény kezdeményezői felidézték az ügy részleteit: a bukaresti ítélőtábla 10 hónap és 8 nap, illetve 11 hónap és 6 nap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a fiatalokat, s részletezték azt is, milyen bűncselekmények okán szabták ki a büntetést. Ismertették továbbá azt is, hogy a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék jóváhagyta a legfőbb bíróság mellett működő ügyészség keresetét, majd helybenhagyta a bűncselekmények besorolásának megváltoztatását – közösség elleni merényletre tett kísérletről terrorista cselekedetre, illetve felbujtásra –, s a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két tagját öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték 2018 júliusában.

Fejér László és Lomniczi Zoltán álláspontja szerint a háromszéki fiatalokat megfosztották a védelemhez való joguktól és jogtalanul ítélték el őket. Beadványuk zárásaként azt kérték Klaus Iohannistól, az ügy alaposabb elemzését követően részesítse államfői kegyelemben Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?







eredmények
szavazatok száma 846
szavazógép
2019-10-09: Közélet - :

Baleset róka miatt

Kerítésnek ütközött, majd felborult egy gépkocsi kedd reggel a Sepsiszentgyörgy és Illyefalva közötti megyei úton, miután a vezetője megpróbált kikerülni egy, az úttesten álló rókát.
2019-10-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, feleség, édesanya, anyós, nagymama, testvér, rokon, jó szomszéd, a sepsikőröspataki születésűgidófalvi id. KÉSZ SÁNDORNÉ szül. KÖVÉR IRMA életének 62., házasságának 41. évében hosszú szenvedés után hirtelen elhunyt.
Temetése 2019. október 11-én, pénteken 13 órakor lesz a gidófalvi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás csütörtökön 19 órától.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4314245