Beke–Szőcs-ügyKegyelmet kérnek a kézdivásárhelyi fiataloknak

2019. október 9., szerda, Közélet

Beadvánnyal fordult Klaus Iohannis államfőhöz tegnap Fejér László Ödön, az RMDSZ háromszéki szenátora, valamint Lomniczi Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, a magyar legfelsőbb bíróság egykori vezetője, azt kérve az elnöktől: első mandátuma végén elemezze újra a két felső-háromszéki elítélt, Beke István és Szőcs Zoltán ügyét.

  • Lomniczi Zoltán és Fejér László Ödön
    Lomniczi Zoltán és Fejér László Ödön

Az államfőnek címzett kérvény kezdeményezői felidézték az ügy részleteit: a bukaresti ítélőtábla 10 hónap és 8 nap, illetve 11 hónap és 6 nap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a fiatalokat, s részletezték azt is, milyen bűncselekmények okán szabták ki a büntetést. Ismertették továbbá azt is, hogy a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék jóváhagyta a legfőbb bíróság mellett működő ügyészség keresetét, majd helybenhagyta a bűncselekmények besorolásának megváltoztatását – közösség elleni merényletre tett kísérletről terrorista cselekedetre, illetve felbujtásra –, s a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két tagját öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték 2018 júliusában.

Fejér László és Lomniczi Zoltán álláspontja szerint a háromszéki fiatalokat megfosztották a védelemhez való joguktól és jogtalanul ítélték el őket. Beadványuk zárásaként azt kérték Klaus Iohannistól, az ügy alaposabb elemzését követően részesítse államfői kegyelemben Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2019-10-09: Közélet - :

Baleset róka miatt

Kerítésnek ütközött, majd felborult egy gépkocsi kedd reggel a Sepsiszentgyörgy és Illyefalva közötti megyei úton, miután a vezetője megpróbált kikerülni egy, az úttesten álló rókát.
2019-10-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, feleség, édesanya, anyós, nagymama, testvér, rokon, jó szomszéd, a sepsikőröspataki születésűgidófalvi id. KÉSZ SÁNDORNÉ szül. KÖVÉR IRMA életének 62., házasságának 41. évében hosszú szenvedés után hirtelen elhunyt.
Temetése 2019. október 11-én, pénteken 13 órakor lesz a gidófalvi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás csütörtökön 19 órától.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4314245