Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ünnepelnék Trianont

2019. október 10., csütörtök, Belföld

Trianon napjává nyilvánítaná a kormánypárt június 4-ét, az erről szóló szociáldemokrata tervezet a szenátus napirendjén szerepelt tegnap. Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője úgy véli, a kezdeményezés káros a kisebbség-többség viszony szempontjából.

  • Fotó: 100.hu
    Fotó: 100.hu

A tervezet értelmében június 4-én Románia megünnepelné a trianoni szerződést, így arra köteleznék az önkormányzatokat, hogy tűzzék ki a román nemzeti lobogót. „Trianon a romániai magyar közösség számára nem ünnep. A kisebbségi jogok bővítésére és biztosítására van szükség, káros kezdeményezések helyett a kormánypártnak ezen kellene dolgoznia, hiszen a kisebbségek ügye mindig a többség felelőssége” – hívta fel a figyelmet az RMDSZ-es szenátor. A szociáldemokrata párt kérésére a tervezetet visszaküldték a felsőház közigazgatási szakbizottságába, hogy újból megvizsgálják azt. Az RMDSZ szenátora szerint ez az eljárás csak időhúzás. „A kormánypárt célja az, hogy módosítások nélkül, hallgatólagosan elfogadva kerüljön át a tervezet a képviselőház asztalára” – mondta Cseke Attila.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1155
szavazógép
2019-10-10: Belföld - :

Hírsaláta

BURKOLT FENYÍTÉS. Megszerezte és közzétette szerdán a Newsweek azt a 16 perces hangfelvételt, amely rámutat: a román kormányfő sem riad vissza a burkolt fenyegetőzéstől a hatalom megtartása érdekében. A Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának ülésén készült hangfelvételen Viorica Dăncilă pártelnök és Daniel Suciu fejlesztési miniszter hallható, amint nyomást gyakorolnak párttársaikra, hogy a megfelelő módon járjanak el az indítvány szavazásakor.
2019-10-10: Belföld - :

Napirenden a forradalom pere

November 29-ére tűzte ki a legfelsőbb bíróság az első tárgyalás időpontját az 1989-es forradalom perének előzetes szakaszában. Az ügyben többek között Ion Ilescu volt államfő ellen is vádat emeltek emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények miatt.