Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lövöldözés Halléban

2019. október 10., csütörtök, Világfigyelő

Lövöldözés volt tegnap a németországi Halle városában, a helyi rendőrség első adatai szerint ketten meghaltak.

A Szász-Anhalt tartományi város rendőrsége közölte, hogy a feltételezett elkövetők autóval menekültek el a helyszínről. Szemtanúk szerint legalább az egyik elkövető harctéri öltözetben volt és gépkarabélyt viselt. Kicsivel később elfogtak egy embert a támadással összefüggésben. A rendőrség azt kérte, hogy mindenki maradjon az otthonában vagy menjen biztonságos helyre. Halle főpályaudvarát lezárták. A városvezetés bevezette az ámokfutások esetére rendszeresített intézkedéseket, kijárási tilalommal járó rendkívüli helyzetet hirdettek és válságkezelő stábot állítottak össze. A Der Spiegel hírmagazin értesülése szerint a támadók legalább ketten voltak, és megpróbáltak bejutni a városi zsinagógába, ahol éppen 70–80 hívő ünnepelte az engesztelés napját, azaz a jom kippurt. „A zsinagóga biztonságáról gondoskodó erők ellenálltak a támadásnak” – fogalmazott Max Privorotzki, a hallei zsidó közösség vezetője a hírmagazin hírportálján közölt beszámolóban.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 241
szavazógép
2019-10-10: Világfigyelő - :

Megkezdődött a török hadművelet Északkelet-Szíriában

Recep Tayyip Erdoğan török elnök bejelentette tegnap, hogy megkezdődött a török hadsereg és szíriai szövetséges milíciájának közös hadművelete Északkelet-Szíriában a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres csoport, valamint az Iszlám Állam terrorista szervezet dzsihadistái ellen. A török államfő a Twitter közösségi portálon azt írta, hogy a beavatkozás a Béke Forrása (Baris Pinari) fedőnevet kapta.
2019-10-10: Világfigyelő - :

Magyar szurkolókra támadtak Splitben

Megrongáltak egy magyar rendszámú autót és magyar futballszurkolókra támadtak horvát huligánok tegnap Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt – közölte a helyi rendőrség.