Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Veszélyes a Feketeügy depsői hídja

2019. október 10., csütörtök, Közélet

Átjárást tiltó táblát helyeztek ki a depsői Feketeügy-hídhoz. A tiltás főként a környékbeli mezőgazdászokat érinti hátrányosan, azokat, akiknek a folyó másik oldalán vannak területeik. A tiltás a híd megrongált állapota miatt vált szükségessé, a tavalyi árvizek károsították a tartópilléreket. A szóban forgó híd Dálnok község közigazgatási területén található – mondta el érdeklődésünkre Bangyán Sándor polgármester.

  • Bodó Csaba felvétele
    Bodó Csaba felvétele

Súlyos veszteségeket okoz a gazdáknak, hogy Depsőn, a Feketeügyön átvezető hídon tiltótáblákkal zárták le a forgalmat. Nagy kiterjedésű területeken termelnek ott, ha a tiltást figyelembe veszik, csak több tíz kilométeres kerülővel vihetik haza a terményt, de gondok vannak az eladással is, a vásárlók kamionjai nem közelíthetik meg a megfelelő parcellákat – mondta el lapunknak a kovásznai Bodó Enikő, akinek termőterületei vannak a dálnoki részen is.

Megkerestük Bangyán Sándor polgármestert, aki elmondta, a tavalyi árvizek által károsított hidat közelebbről újjáépítik. Negyventonnás kamio­nok számára valóban veszélyes a megrongált hídon való áthaladás, ezért nem vállalhatnak felelősséget – értékelte a polgármester.

A híd újjáépítésének engedélyeztetése folyamatban van. Reményeik szerint idén sor kerül a hídépítés munkálatának közbeszerzési kiírására is – mondta Bangyán. Hogy a munkálatot el tudják végezni, a hidat – amely eddig „senki földje” volt – közvagyonból a község saját vagyonába kell átírni. Erről keddi ülésén döntött a dálnoki képviselő-testület.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 241
szavazógép
2019-10-10: Világfigyelő - :

Kémiai Nobel-díj

A lítiumion-akkumulátor kifejlesztéséért egy amerikai, egy brit és egy japán tudós, John Goodenough, Stanley Whittingham és Josino Akira kapja az idei kémiai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia tegnapi stockholmi bejelentése szerint.
2019-10-10: Közélet - :

Jótékonykodnak a sportolók

Két kültéri pingpongasztalt, a hozzá való felszereléseket, valamint több száz játékot juttatott el a Sepsi-SIC sportklub tegnap Tusnádfürdőre, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthonába.