Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jótékonykodnak a sportolók

2019. október 10., csütörtök, Közélet

Két kültéri pingpongasztalt, a hozzá való felszereléseket, valamint több száz játékot juttatott el a Sepsi-SIC sportklub tegnap Tusnádfürdőre, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthonába.

Az adományozás ötlete az idei tusványosi szabadegyetemen merült fel, és nagy öröm, hogy három pilléren áll, a szórvány, a székelység és az anyaország összefogásán a rászorulók segítése – közölte Toró Tamás brassói politikus, az egyik asztal felajánlója. A másik asztal Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ajándéka, a hálók, ütők, labdák és játékok pedig a sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC sportolóinak hozzájárulásai. A sportklub ügyvezető igazgatója, Rusz István elmondta: a következő nekifutással a Brassó mellett működő idősek otthonának gyűjtenek könyveket, Mikuláskor pedig a Szent Ferenc Alapítvány kovásznai házában nevelkedő gyermekeknek próbálnak majd örömet szerezni. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2019-10-10: Közélet - Bokor Gábor:

Veszélyes a Feketeügy depsői hídja

Átjárást tiltó táblát helyeztek ki a depsői Feketeügy-hídhoz. A tiltás főként a környékbeli mezőgazdászokat érinti hátrányosan, azokat, akiknek a folyó másik oldalán vannak területeik. A tiltás a híd megrongált állapota miatt vált szükségessé, a tavalyi árvizek károsították a tartópilléreket. A szóban forgó híd Dálnok község közigazgatási területén található – mondta el érdeklődésünkre Bangyán Sándor polgármester.
2019-10-10: Közélet - Fekete Réka:

A sepsiszentgyörgyi menhelyre szállították (Kóbor kutyák Mikóújfaluban)

Lakossági bejelentés nyomán fogtak be és szállítottak a sepsiszentgyörgyi kutyamenhelyre egy kóbor kutyát és két kölykét Mikóújfaluból. Mivel a helyiek jelezték, hogy kóborolnak még ismeretlen kutyák a településen, közelebbről újabb akciót szerveznek.