Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kóbor kutyák MikóújfalubanA sepsiszentgyörgyi menhelyre szállították

2019. október 10., csütörtök, Közélet

Lakossági bejelentés nyomán fogtak be és szállítottak a sepsiszentgyörgyi kutyamenhelyre egy kóbor kutyát és két kölykét Mikóújfaluból. Mivel a helyiek jelezték, hogy kóborolnak még ismeretlen kutyák a településen, közelebbről újabb akciót szerveznek.

  • Demeter Norbert felvétele
    Demeter Norbert felvétele

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere lapunknak elmondta, a befogott kutya csirkéket pusztított a gazdaságokban és több ízben támadott gyermekekre, ezért döntöttek úgy, hogy elszállíttatják. Az önkormányzat és a sepsiszentgyörgyi Tega köztisztasági vállalat közötti szerződés alapján rendelték meg a munkálatot, ha ez a megállapodás nem létezne, jóval költségesebb lenne egy ilyen beavatkozás, így igen hasznos ez a szolgáltatás – mondotta. A községvezető kitért arra, hogy ősszel, tél elején a nyájőrző kutyák is meg-megjelennek a faluban, éjszakára elengedik őket a gazdák, az emberek pedig félnek sötétedés után kimenni az utcára.

A Tega által működtetett sepsiszentgyörgyi kutyamenhely tájékoztatása szerint a létesítményben jelenleg százhatvan eb keresi a gazdáját, az örökbefogadás ingyenes, az állatok csippel vannak ellátva,  az oltásaik napirenden vannak. 2014-től, amióta a menhely a vállalat gondozásában van, közel háromezer-ötszáz állatot fogtak be, közülük ezerháromszáznak sikerült gazdát találni.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2019-10-10: Közélet - :

Jótékonykodnak a sportolók

Két kültéri pingpongasztalt, a hozzá való felszereléseket, valamint több száz játékot juttatott el a Sepsi-SIC sportklub tegnap Tusnádfürdőre, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthonába.
2019-10-10: Közélet - Váry O. Péter:

A kivonulás lehetetlen (Lövétei Lázár László Sepsiszentgyörgyön)

Kivonulás a zsongó, megbolydult és felfordult világból a természet és a lélek nyugalmába – szép és nemes szándék, épp csak lehetetlen.