Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vezető nélküli busz

2019. október 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Kolozsvár lehet az első hazai város, amely bevezeti a járművezető nélküli tömegközlekedési buszokat – jelentette be Emil Boc polgármester.

  • Fotó: Világjáró Magazin
    Fotó: Világjáró Magazin

A kincses városban Bécs, Párizs és Lyon mintájára a tervek szerint már a jövő évben elindítják a sofőr nélküli buszokat, amelyek kizárólag a belvárosban közlekednének egy kijelölt sávon. Az önkormányzat a helyi műegyetemmel együttműködésben akarja megvalósítani a kísérleti projektet. Boc szerint Kolozsvár ezzel a kezdeményezéssel is megerősíti a márkanevét, amelyet az innováció és a mesterséges intelligencia támogatása terén alakított ki.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2164
szavazógép
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Ügyfélkapu

Az adóhatóság közleményben ajánlja az ügyfélkapu nemrég üzembe helyezett szolgáltatását, amely révén online kérhetik az adófegyelmi igazolást (cazier fiscal) mind a fizikai, mind a jogi személyek.
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Jön az 5G

Jövő évben kívánja Románia is bevezetni az 5G technológiát, erre uniós szinten várhatóan legalább 3 milliárd euró áll rendelkezésre a következő költségvetési ciklusban – jelentette be egy szakmai konferencián Alexandru Petrescu.