Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jön az 5G

2019. október 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Jövő évben kívánja Románia is bevezetni az 5G technológiát, erre uniós szinten várhatóan legalább 3 milliárd euró áll rendelkezésre a következő költségvetési ciklusban – jelentette be egy szakmai konferencián Alexandru Petrescu.

  • Fotó: Computerworld
    Fotó: Computerworld

A megbízott távközlési miniszter ugyanakkor közölte, hogy Románia lemaradt a 4G technológiával való lefedettségben, hiszen miközben Európában az arány elérte az átlag 94 százalékot, addig nálunk csupán 77 százalékkal számolhatunk. Nem állunk jól a szélessávú internetsáv bevezetésével sem, elsősorban vidéki településeken, hiszen itt nem értük el a 40 százalékot sem. Ugyanakkor a hazai mobilszolgáltatási árak átlaga jóval alacsonyabb, mint az európai átlag (22 euró helyett csupán 10 euró). A konferencián mutatták be azt az ingyenesen letölthető alkalmazást, amelynek segítségével megállapítható a térerőszint, illetve kiválasztható a legerősebb térerőt biztosító szolgáltató. (Letölthető a www.aisemnal.ro címről.)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2162
szavazógép
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Vezető nélküli busz

Kolozsvár lehet az első hazai város, amely bevezeti a járművezető nélküli tömegközlekedési buszokat – jelentette be Emil Boc polgármester.
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kevés luxus

Csupán 38 ötcsillagos szálloda működött Romániában 2019. július végén, ami az 1625 hotel 4,2 százalékát teszi ki. A statisztikai hivatal jelentése szerint ez kettővel több, mint egy évvel korábban.