Kevés luxus

2019. október 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Csupán 38 ötcsillagos szálloda működött Romániában 2019. július végén, ami az 1625 hotel 4,2 százalékát teszi ki. A statisztikai hivatal jelentése szerint ez kettővel több, mint egy évvel korábban.

  • Fotó: HotelGuru.ro
    Fotó: HotelGuru.ro

A szállodák közel négyötöde három-, illetve négycsillagos az országban, a legtöbb, 53,5 százalék pedig az előbbi kategóriába tartozik. A szállodahelyek számát illetően szintén a háromcsillagosok vezetnek, több mint 46 százalékkal. Az egyéb kiadható szálláshelyek tekintetében összesen 107 egységet tartanak nyilván, ezek közel fele gyermek- és ifjúsági tábor. A szálláshelyek közel 28 százaléka hegyvidéki turisztikai központokban működik, 18,3 százaléka pedig a fővárosban és a megyeszékhelyeken. Romániában az év közepén összesen 356 ezer turisztikai szálláshelyet tartottak nyilván. A legtöbb turisztikai szállást biztosító egységgel rendelkező megyék sorrendje: Konstanca (934), Brassó (930), Suceava (469), Hargita (420), Maros (337), Kolozs (334), Prahova (330). * Az év első felében a vendégéjszakák száma meghaladta a 9,5 milliót, ami csaknem nyolc százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Elsöprő többségük üdülési célt szolgált.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Jön az 5G

Jövő évben kívánja Románia is bevezetni az 5G technológiát, erre uniós szinten várhatóan legalább 3 milliárd euró áll rendelkezésre a következő költségvetési ciklusban – jelentette be egy szakmai konferencián Alexandru Petrescu.
2019-10-23: Közélet - Demeter Virág Katalin:

A munkahelyi felnőttképzést ösztönzik

Több háromszéki településen is szorgalmazza az inasképzés elindítását a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség, melynek vezetője szerint jelenleg erre az elhelyezkedést segítő intézkedésre van anyagi keretük. Kelemen Tibor tegnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, érdemes lenne még az év vége előtt csatlakozni a munkahelyen történő oktatást és szakmai gyakorlatot ötvöző programhoz, mert így biztos, hogy a következő hónapokban is megkapja a megye a célirányos támogatást.