Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kevés luxus

2019. október 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Csupán 38 ötcsillagos szálloda működött Romániában 2019. július végén, ami az 1625 hotel 4,2 százalékát teszi ki. A statisztikai hivatal jelentése szerint ez kettővel több, mint egy évvel korábban.

  • Fotó: HotelGuru.ro
    Fotó: HotelGuru.ro

A szállodák közel négyötöde három-, illetve négycsillagos az országban, a legtöbb, 53,5 százalék pedig az előbbi kategóriába tartozik. A szállodahelyek számát illetően szintén a háromcsillagosok vezetnek, több mint 46 százalékkal. Az egyéb kiadható szálláshelyek tekintetében összesen 107 egységet tartanak nyilván, ezek közel fele gyermek- és ifjúsági tábor. A szálláshelyek közel 28 százaléka hegyvidéki turisztikai központokban működik, 18,3 százaléka pedig a fővárosban és a megyeszékhelyeken. Romániában az év közepén összesen 356 ezer turisztikai szálláshelyet tartottak nyilván. A legtöbb turisztikai szállást biztosító egységgel rendelkező megyék sorrendje: Konstanca (934), Brassó (930), Suceava (469), Hargita (420), Maros (337), Kolozs (334), Prahova (330). * Az év első felében a vendégéjszakák száma meghaladta a 9,5 milliót, ami csaknem nyolc százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Elsöprő többségük üdülési célt szolgált.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 267
szavazógép
2019-10-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Jön az 5G

Jövő évben kívánja Románia is bevezetni az 5G technológiát, erre uniós szinten várhatóan legalább 3 milliárd euró áll rendelkezésre a következő költségvetési ciklusban – jelentette be egy szakmai konferencián Alexandru Petrescu.
2019-10-23: Közélet - Demeter Virág Katalin:

A munkahelyi felnőttképzést ösztönzik

Több háromszéki településen is szorgalmazza az inasképzés elindítását a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség, melynek vezetője szerint jelenleg erre az elhelyezkedést segítő intézkedésre van anyagi keretük. Kelemen Tibor tegnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, érdemes lenne még az év vége előtt csatlakozni a munkahelyen történő oktatást és szakmai gyakorlatot ötvöző programhoz, mert így biztos, hogy a következő hónapokban is megkapja a megye a célirányos támogatást.