Az utca hangja

2019. november 1., péntek, Nyílttér

E. ERZSÉBET, Sepsiszentgyörgy. A minap a Penny Áruházban vásároltam. Nem szeretek oda járni, mert alig van magyar kiszolgáló, és egyszer már előfordult, hogy szemtelenek voltak velem a pénztárnál.

De nincs mindig lehetőségem máshol beszerezni a szükséges dolgokat, így hát be-betérek a csendőrlaktanya melletti üzletbe. A legutóbb meg is bántam! A pénztáros – egy fiatal lány – 1,60 lejjel többet ütött be a gépbe, mint amennyi a terméken szerepelt, és amikor szóltam, hogy tévedés történt, még neki állt feljebb. Én tisztességesen beszéltem vele, ő pedig lekezelően kioktatott, hogy tanuljak meg helyesen románul. Azt hiszem, ezentúl máshova viszem a pénzemet, olyan helyre, ahol kedvesen, segítőkészen fogadják a vevőket!

K. L., Sepsiszentgyörgy. A városháza megcsináltatta a Benedek Elek utca járdáit az egyik oldalon végig, a másikon pedig félig sem, a többi úgy maradt rongyosan. A legrongyosabb azonban maga az úttest, amely a Váradi József-iskola mellett kövezett, lennebb aszfaltozott, de mindenütt gödrös, hepehupás és repedezett. Ilyen volt már a nyáron is, ám az utászok valószínűleg nem vették észre... Nos, én felhívom rá a figyelmet, hiszen jövőre valószínűleg még jobban leromlik az út és a járda is.

DÉNES ILONA, Sepsiszentgyörgy. Október 17-én szerettem volna bejutni az alpolgármesterhez, de a kapunál azt mondták, hogy aznap nem tart kihallgatást, mivel más programja van. Ez komolytalanság! Legalább a tanácsnál miért nem tartják be a programot? Az emberi jogot meg kell adni Európában. Egyébként azt szerettem volna megkérdezni: a járdákat mikor fogják úgy rendbe tenni, hogy az emberek ne essenek le a járdaszegélynél?

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 539
szavazógép
2019-11-01: Magazin - :

Tisza Istvánra emlékeztek Debrecenben

Az 1918. október 31-én meggyilkolt egykori miniszterelnökre, gróf Tisza Istvánra emlékeztek tegnap Debrecenben az egyetem központi épülete előtt álló szobránál.
2019-11-01: Nyílttér - :

Büszkék vagyunk a fiataljainkra (Mai levelünk)

Míg az úzvölgyi hadi temetőben tovább tart a sírgyalázás, kapubetörés, területfoglalás, oda nem illő jelképek kihelyezése, katonai parádé, zajos ünneplés, eszem-iszom, kurjongatás, keresztre mászás, a betörők kitüntetése, a történelem hamisítása (ezekhez aztán jól értenek Romániában), Szentivánlaborfalván nemes, méltóságteljes és időszerű mozgalom és munka bontakozott ki.