Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csökkenő terrorfenyegetettség

2019. november 5., kedd, Világfigyelő

Mérsékleték tegnap a brit hatóságok a terrorkészültség szintjét. Priti Patel belügyminiszter az intézkedést bejelentő közleményében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a terrorfenyegetettség továbbra is magas.

Priti Patel közölte: az ötfokozatú skálán az eddig érvényben volt második legmagasabb, súlyos szintről a harmadik szintre, jelentősre módosították a készültségi fokozatot. A nagy-britanniai terrorkészültségi fokozat 2014 augusztusa óta nem volt ilyen alacsonyan. Az eddigi súlyos fokozat a hivatalos besorolás szerint azt jelentette, hogy a hatóságok nagyon valószínűnek tartottak egy terrortámadást. A tegnap óta érvényes jelentős készültségi szint valószínűként határozza meg ugyanezt. A legmagasabb szint a kritikus, amelyet akkor léptetnek életbe, ha a hatóságok információi szerint nagyon nagy a veszélye az azonnali vagy rövid időn belüli terrortámadás elkövetésének. Neil Basu, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője a készültségi fokozat mérséklésének bejelentéséhez fűzött nyilatkozatában hangsúlyozta: az intézkedés jelzi, hogy pozitív fejlemények történtek a terrorfenyegetettség csökkentésében, de változatlanul valószínű terrortámadások megkísérlése. Basu részletek nélkül hozzátette: a terrorelhárító szolgálat hozzávetőleg 800 vizsgálatot folytat, és 2017 óta 24 terrortámadási terv végrehajtását akadályozta meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 957
szavazógép
2019-11-05: Világfigyelő - :

Tévedés volt az euró bevezetése?

Ideje lenne beismerni, hogy elhibázott lépés volt az euró bevezetése – írja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a brit Financial Times pénzügyi lapban megjelent cikkében.
2019-11-05: Világfigyelő - :

Nem látják szívesen a királyt

Utcai tiltakozásokat tartottak Barcelonában a királyi család látogatása ellen. Az uralkodó egy tegnapi díjátadóra érkezett a katalán fővárosba a családjával.