Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ellopták Lajkó Félix félmillió eurós hegedűjét

2019. november 6., szerda, Magazin

Lajkó Félix értékes hegedűjének halottak napján kelt lába, amikor a világhírű zenész családjával felkereste hozzátartozói sírját a vajdasági Péterrévén – írja az Új Magyar Szó. Lajkó Félix autóját pénteken a déli órákban rabolták ki, a hegedű eltűnését azonnal jelentették a rendőrségnek, a nyomozás folyamatban van.

  • Fotó: szeged.hu
    Fotó: szeged.hu

A belg­rádi szerb média szerint az 1800-as években készült, Domenico Montano márkájú hegedű értéke félmillió euró. A zenész az eset miatt egyelőre nem mondott le fellépést, legalábbis a november eleji Szegedi Jazz Napokon ott lesz. (maszol.ro)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 258
szavazógép
2019-11-06: Magazin - :

Portréfilm készült Wittner Máriáról

Wittner Mária a saját szenvedésein, az 1956-ban tett tanúságtételén, harcán keresztül, majd a rendszerváltás utáni tevékenységével hozzájárult ahhoz, hogy ma Magyarország független ország legyen – mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten az 1956-os halálraítéltről készített film beharangozóján Wittner Mária jelenlétében.
2019-11-06: Közélet - Fekete Réka:

Sikeres volt a nyitónap (160 éves a Székely Mikó Kollégium)

Rendhagyó iskolanappal kezdődött tegnap a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium százhatvan évvel ezelőtti alapítására emlékező ünnepségsorozat: kis- és nagydiákok, tanárok, az iskola véndiákjai és korábbi pedagógusai vettek részt a programokon, amelyek a múltat idézték és a jelenlegi alma mater életét ismertették. A Mikóhoz méltón az évforduló nem múlik el értékteremtés nélkül – az al­kalomból mutatták be a Székely Mikó Kollégiumról szóló irodalom tizenkétezer tételes bibliográfiáját, amelyet Csikós Júlia, a gróf Teleki Domokosról elnevezett történelmi iskolakönyvtár őre készített.