Átláthatóságot követelnek a néppárti önkormányzati képviselők

2019. november 6., szerda, Közélet

A közpénzek elköltésének átláthatóságát szorgalmazza az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszentgyörgyi önkormányzati frakciója, erről két évvel korábban tanácshatározatot is kezdeményeztek, ám azt azóta sem tűzték a helyi tanács napirendjére, ezért készek közigazgatási bírósághoz fordulni, addig is azonban nem szavazzák meg a költségvetés végrehajtásáról szóló határozatokat – közölte Bálint József.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A néppárt megyei elnöke, Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának tagja ismertette: a legutóbbi tanácsülésen is ezen megfontolások alapján utasították el az erről szóló határozatot. Ők ugyanis korábban kezdeményezték, hogy minden ilyen tervezet mellé függelékként mellékeljék, kinek milyen összegeket utalt ki a polgármesteri hivatal, hogy felelősen lehessen dönteni a tervezetről. Egyszer kaptak is ilyen mellékletet, utána azonban elmaradtak ezek, és tanácshatározatukat sem tűzték napirendre. Tiltakozásképpen a költségvetés végrehajtásáról szóló tervezetekről szóló szavazás során előbb tartózkodtak, újabban pedig nemmel szavaznak.

Ugyancsak nemet mondott a néppárti önkormányzati frakció a Közüzemek által kért ivóvíz- és szennyvízdíjemelésre, szerintük ugyanis, ha Sepsiszentgyörgy esetében még érthető is lenne a drágítás, a kézdivásárhelyi helyzet orvosolásáig a cégnek tartózkodnia kellene az árak emelésétől.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 126
szavazógép
2019-11-06: Belföld - :

Megvan az új biztosjelölt?

Siegfried Mureșan európai parlamenti (EP-)képviselőt, az Európai Néppárt EP-frakciójának alelnökét jelölheti az új kormány az Európai Bizottságba – közölték tegnap a kormánypárttól származó értesüléseikre hivatkozva hírforrások.
2019-11-06: Belföld - :

Sztrájkolnak a bányászok

Mintegy négyszáz parajdi és aknavásári sóbányász lépett sztrájkba, mert nem kapták meg vakációs jegyeiket. Kelemen József, a parajdi sóbánya szakszervezeti vezetője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy mintegy 150 vájár lépett spontán sztrájkba, miután nem kapták meg 2019-re az őket megillető vakációs jegyeket amiatt, hogy az erre szánt pénzt átirányították Râmnicu Vâlceára, hogy ebből fedezzék az átszervezéssel és a végkielégítésekkel kapcsolatos költségeket.