Háromszéken koncertezett Mága ZoltánÖsszefogás a rászorulók megsegítésére

2019. november 7., csütörtök, Közélet

Több mint 28 ezer lej gyűlt össze azon a két jótékonysági koncerten, melyet Mága Zoltán hegedűművész és zenekara adott a hét elején Kovásznán és Kézdivásárhelyen. A támogatói szelvények megvásárlásával a háromszékiek a súlyos balesetet szenvedett kovásznai Khell Zsombor Attila gyógyulásához, illetve a kézdivásárhelyi székhelyű, speciális bánásmódot igénylő felnőttek számára tervezett nappali központ létrehozásához járultak hozzá.

  • Fotó: Kocsis B. János
    Fotó: Kocsis B. János

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész immár második alkalommal indította útjára a százállomásos, ökumenikus jótékonysági misszióját, hogy magyar embereken segítsen Magyarországon és a Kárpát-medencében. Mága Zoltán hegedűje tehetséges gyermekekért, óvodásokért és iskolásokért, rászoruló felnőttekért, beteg gyermekekért és templomok felújításáért is megszólalt már. Háromszéki körútját a közösségi összefogás, illetve az önzetlen segítségnyújtás jellemezte – számolt be közleményében az esemény társszervezője, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete.

A Prima Primissima díjas művész kovásznai jótékonysági hangversenyén úgy fogalmazott: „Erdélyországban büszkeség magyarnak lenni, látni azt, hogy Kovásznán is az emberekben elevenen él a történelem, őrzik a kultúrát, a nyelvet, a hagyományokat és mindazokat az értékeket, amelyek identitást adnak nemzetünknek.” A támogatói szelvényekből, valamint az adományokból származó összeget – 12 700 lej – a hangversenyt követően adták át Khell Zsombor Attila édesanyjának, Khell Évának.

A kézdivásárhelyi belvárosi református templomban tartott koncerten mintegy 1100 jó szándékú érdeklődőt köszöntött Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezeti elnöke, aki kiemelte: felelősek vagyunk embertársainkért. A Mága Zoltán kézdiszéki fellépésén begyűlt adományokkal – 16 ezer lej – a Pro Pectus Egyesület tervét segítette a közösség, a szervezet egy nappali központ létrehozását tervezi a speciális bánásmódot igénylő felnőttek részére.

Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke Szent László lovagkirály életének, legendájának megjelenítését tartalmazó albummal ajándékozta meg a hegedűművészt, s köszönetet mondott azért, hogy „különleges tehetségét, idejét, energiáját, vagyonának egy részét az árvák, a szegények, az elesettek megsegítésére fordítja. Ez az egyik legfontosabb értéke az embernek” – fogalmazott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2355
szavazógép
2019-11-07: Világfigyelő - :

Sztrájkot jelentettek a Lufthansánál

A Lufthansa 1300 járatot törölt a német légiutas-kísérők független szakszervezete mára és holnapra bejelentett sztrájkja miatt. Több budapesti járatot is töröltek.
2019-11-07: Máról holnapra - Nagy D. István:

Kormányozzanak, ne panaszkodjanak

Besavanyodva látott neki első ülésének tegnap a frissen beiktatott, Ludovic Orban vezette kormány. A letörtség fő okát – állításuk szerint – a szociáldemokraták által hátrahagyott örökség jelenti. Amiből ugyan még csak morzsákat közölt a miniszterelnök, de ezek alapján már nagyon úgy tűnik, hogy a bírálóknak javarészt igazuk volt a szocdem kormányzást szapuló megállapításaikban.