Egymillió lej a kormánytól

2019. november 7., csütörtök, Közélet

Közel egymillió lejjel bővült Barót költségvetése, miután a múlt héten a tanács bevételezte a kormánytól érkező támogatást. A pénz soknak tűnik – megyei szinten is az, hiszen a háromszéki települések közül a legtöbbet kapták –, ám valójában a városháza által kért összeg töredéke érkezett meg.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Lázár-Kiss Barna András polgármester elmondása szerint a 970 ezer lej mintegy egyharmadából annak a pályázatnak a tízszázalékos önrészét fedezik, amely révén a kórház hárommillió lej értékben modern orvosi felszerelésekhez jutott. Emellett kifizetik a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskola felújításának részét képező javításokat, illetve a bibarcfalvi osztálytermek renoválását is.

„Jól fogott a kormánytól kapott pénz, hiszen néhány számlánkat – gondolok itt elsősorban a kórházi önrészre – már a vállalt időpont előtt ki tudtuk fizetni. Ám ahhoz, hogy a folyamatban levő beruházások kiadásait teljes egészében, illetve a 2020 első részében induló munkálatok előkészítését fedezni lehessen, több millió lejre lett volna szükség, hiszen csak a víztisztító állomás építésének befejezése 1,2 millió lejbe kerül, s ezenkívül még jó néhány utcában le kell fektetni a vízhálózatot, vagy éppen biztosítanunk kell a piacfelújítást – valójában teljes újjáépítését –  lehetővé tevő pályázat önrészét is. Szóval nagyon remélem, hogy nem csak a régi, de az új kormánytól is hamarosan jelentősebb költségvetés-kiigazítást kapunk” – nyilatkozta a városvezető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2354
szavazógép
2019-11-07: Kármentő - Váry O. Péter:

Vivat technologiae 6

A 21. században az internethez való hozzáférésnek az alapvető emberi jogok között kellene szerepelnie. Kikacsintva kicsit a hétvégi szavazásra, azt is mondhatnók: az az államfőjelölt, aki ingyen hozzáférést ígérne népe számára a világhálóhoz, biztos befutó lenne – bár ha hozzátenne egy-két értelmes, megvalósítható és valóban népboldogító tételt is programjához, már nem biztos, hogy két számjegyben mérnék az esélyét. De hagyjuk a politikát, maradjunk a műszaki csodák diszkrét bájánál, jelesül az internetnél.
2019-11-07: Közélet - Fekete Réka:

Tartanak a cukorbetegségtől

Több százan vettek részt tegnap Sepsiszentgyörgy központjában ingyenes vércukormérésen, amit az osztrák Wellion vércukormérő gyártó cég ajánl fel több éve a cukorbetegek világnapja (november 14.) tájékán. A kéthetes körút során a mobil rendelő az ország több városát érinti, a sepsiszentgyörgyi állomás tavaly is szerepelt a listán.