Az utca hangja

2007. június 1., péntek, Nyílttér

KOVÁCS GYULA, Sepsiszentgyörgy. Most már egyértelmű, hogy az RMDSZ csúcsvezetősége a Traian Băsescu államelnök felfüggesztésére létrejött koalícióhoz csatlakozva — amelyben a Nagyrománia Párt is benne volt — a legnagyobb baklövését követte el, és ezt megtetézte azzal, hogy a romániai magyarságot is bele akarta rángatni egy ilyen meggondolatlan, felelőtlen kalandba.

Választói azonban figyelmeztették: ez a politika nem lehet eredményes a következőkben, nagyon kétséges már az RMDSZ bejutáshoz szükséges ötszázalékos támogatottsága! Markó Bélának annyiban igaza van, hogy a magyarságot egyéb érdekli — úgymint autonómia, kisebbségi törvény, anyanyelvhasználat —, de azoknak is, akik szerint Markónak nemcsak a miniszterelnök-helyettesi tisztségről, hanem az RMDSZ vezetéséről is le kellene mondania, társaival együtt. Ha folytatják ezt a lekezelő, intoleráns, diktatórikus politikájukat, kevéske maradék bizalmi tőkéjüket is elveszítik, jó lenne tehát, ha végre tovább látnának saját érdekeiknél, megszerzett hatalmas vagyonuknál.

BAKÓ BÉLA, Sepsiszentgyörgy. Az RMDSZ nagyon sokat veszített, amikor nem választói belátására bízta a népszavazáson való véleménynyilvánítást, és nem tudom, hogy fogja ezt visszaszerezni, mert már nagyon rövid az idő az európai parlamenti, utána pedig a 2008-as helyhatósági és törvényhozói választásokig. Megtörténhet az is, hogy képviselet nélkül maradunk!

GYÖRGY ÁRON, Sepsiszentgyörgy. Polgármesterünk már 2006 legelején ígéretet tett a Puskás Tivadar utca még abban az évben való, a 37-es lakótársulás által is kérvényezett korszerűsítésére, ám erre a mai napig nem került sor, így tizenegy lépcsőház lakói szívják a nagy forgalom porát száraz időben, és dagasztják a sarat esőben. Nem ez az egyedüli teljesítetlen vállalása, de kár is sorolni, hiszen az itt is uralkodó RMDSZ már rég nem érdek-, hanem önérdekszervezet.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2007-05-31: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Referendum a szavazási rendszerről
Négy hónappal az államfői javaslat után tegnap a parlament együttes ülésén a képviselők és a szenátorok elfogadták, hogy referendumot írjanak ki az egyéni választókerületi szavazási rendszer bevezetéséről. A határozattervezet bő többbséggel, 240 igen és 20 nem (RMDSZ) szavazattal ment át. A februári javaslattételkor az államfő úgy vélekedett, hogy az új választási rendszer bevezetése az egyedüli módja a politikai osztály reformjának.
2007-06-01: Nyílttér - x:

Kényszerűség szülte az összevont előadásokat

A ,,már többször megismétlődött, összevont bérletes előadások szervezésének okáról" kért magyarázatot néhány színházlátogató nevében József Álmos sepsiszentgyörgyi tanár, helytörténész.