Kényszerűség szülte az összevont előadásokat

2007. június 1., péntek, Nyílttér

A ,,már többször megismétlődött, összevont bérletes előadások szervezésének okáról" kért magyarázatot néhány színházlátogató nevében József Álmos sepsiszentgyörgyi tanár, helytörténész.

Fazakas Éva, a Tamási Áron Színház előadás-szervezője érdeklődésünkre közölte: eddig csak kétszer került sor összevont bérletes előadásokra, és ez is a körülmények miatt alakult így. A budapesti Örkény István Társulat ugyanis csak három napra tudott eljönni, azalatt négy előadást tartott — erre mind a tíz bérlet közönségét csak némi kényelmetlenség árán lehetett behozni (amiért a legtöbben egyébként hálásak voltak, hiszen a jegyár azonos volt a teljes pedagógusbérlet árával); a második esetben ugyan helyi produkcióról van szó (Csongor és Tünde), ez azonban ősszel már nem kerül színpadra, mivel az egyik kulcsszereplő (Ilma, azaz Pál Ferenczi Gyöngyi) anyai örömök elé néz — most kell tehát minél több nézőnek felkínálni a darabot. Az ülésrendet úgy alakították ki, hogy aki az egyik alkalommal kénytelen volt üres széket kérni, az másodszor a helyén ülhetett. Pótszékeket is felajánlottak. És mindennek ellenére volt olyan — összevont — előadás, amelyen nem foglalt el minden helyet a nagyérdemű. (demeter)

, a Tamási Áron Színház előadás-szervezője érdeklődésünkre közölte: eddig csak kétszer került sor összevont bérletes előadásokra, és ez is a körülmények miatt alakult így. A budapesti Örkény István Társulat ugyanis csak három napra tudott eljönni, azalatt négy előadást tartott — erre mind a tíz bérlet közönségét csak némi kényelmetlenség árán lehetett behozni (amiért a legtöbben egyébként hálásak voltak, hiszen a jegyár azonos volt a teljes pedagógusbérlet árával); a második esetben ugyan helyi produkcióról van szó (Csongor és Tünde), ez azonban ősszel már nem kerül színpadra, mivel az egyik kulcsszereplő (Ilma, azaz ) anyai örömök elé néz — most kell tehát minél több nézőnek felkínálni a darabot. Az ülésrendet úgy alakították ki, hogy aki az egyik alkalommal kénytelen volt üres széket kérni, az másodszor a helyén ülhetett. Pótszékeket is felajánlottak. És mindennek ellenére volt olyan — összevont — előadás, amelyen nem foglalt el minden helyet a nagyérdemű.
Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 693
szavazógép
2007-06-01: Nyílttér - x:

Az utca hangja

KOVÁCS GYULA, Sepsiszentgyörgy. Most már egyértelmű, hogy az RMDSZ csúcsvezetősége a Traian Băsescu államelnök felfüggesztésére létrejött koalícióhoz csatlakozva — amelyben a Nagyrománia Párt is benne volt — a legnagyobb baklövését követte el, és ezt megtetézte azzal, hogy a romániai magyarságot is bele akarta rángatni egy ilyen meggondolatlan, felelőtlen kalandba.
2007-06-01: Nyílttér - x:

Nyertem, de minek?

Mintegy húsz családdal együtt a Romtelecom internetszolgáltatására vagyok szorulva, sajnos. Szorgalmasan használtam, és fizettem is percre a lassú ClickNet rendszert a múlt év folyamán. De rám mosolygott a szerencse, mert egy kampány során nyertem a sorshúzáson egyévi ingyenes ADSL-internetszolgáltatást.