ÚszásDobogón zárta az évet Zelenák Dávid

2019. november 14., csütörtök, Sport

A budapesti Csalogány Diáksport Egyesület színeiben versenyző sepsiszentgyörgyi Zelenák Dávid bronzéremmel zárta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) által szervezett évadzáró úszóversenyt. A hétvégi megmérettetésre többek között kilátogatott a Magyar Úszó Szövetség elnöke, dr. Wladár Sándor is, aki az 1980-as moszkvai olimpiai játékokon elsőnek csapott célba a 200 méteres hátúszásban.

  • Fotó: Facebook / Csalogány Diaksport Egyesulet
    Fotó: Facebook / Csalogány Diaksport Egyesulet

Az MSOSZ évadzáró úszóversenyének ezúttal is a monori uszoda adott otthont, ahol 22 magyarországi egyesület 104 sportolója ugrott medencébe. A Csalogány Diáksport Egyesület színeiben összesen 26 úszó volt érdekelt az egynapos viadalon, köztük az ifjú Csíki Sándor által felkészített Zelenák Dávid. A sepsiszentgyörgyi fiú 50 méter háton tette próbára magát és bronzéremmel fejezte be a 2019-es idény utolsó megmérettetését. Mint ismeretes, az MSOSZ eseményei versenyzési és élményszerzési lehetőséget biztosítanak az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, emellett a szövetség a Speciális Olimpia mozgalom és jelen esetben az úszósport népszerűsítését tűzte ki célul.

Dávid idén további három viadalon vett részt: februárban négy dobogós, két második és két harmadik helyezéssel zárta az ugyancsak Monoron megtartott szezonnyitó speciális úszóversenyt, majd júniusban ismét Magyarországon jeleskedett, amikor egy első, egy második és két harmadik helyezést jegyzett, míg szeptemberben a román Speciális Olimpiai Játékok tizenhatodik kiírásán egy arannyal és két ezüsttel gyarapította éremkollekcióját. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2019-11-14: Sport - :

Egyelőre csak hat csapat számára biztos a részvétel (Labdarúgás, Eb-selejtező)

Az utolsó két fordulóhoz érkezett a labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezője. Ukrajna, Spanyolország, Lengyelország, Belgium, Oroszország és Olaszország már kvalifikálta magát a jövő évi kontinensviadalra, de így sem lesz hiány izgalmakban, a legtöbb csoportban éles küzdelem várható a továbbjutásért.
2019-11-14: Sport - :

Temesváron a dánok legjobbjai ellen (Kosárlabda)

Európa-bajnoki selejtezőt játszik ma Temesváron a román felnőtt női kosárlabda-válogatott, amelybe ez alkalommal három Sepsi-SIC-es sportoló – Annemarie Gödri-Părău, Demeter Nóra és Orbán Nikolett – is behívót kapott. A 18 órakor rajtoló Románia–Dánia találkozót a Digi Sport 2 élőben közvetíti. A 2021-es kontinenstornának Franciaország és Spanyolország közösen ad otthont.