Labdarúgás, Eb-selejtezőKikapott Walesben a magyar válogatott

2019. november 21., csütörtök, Sport

A magyar válogatott 2–0 arányú vereséget szenvedett Wales vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, így nem jutott ki egyenes ágon a jövő évi kontinensviadalra.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

A felforgatott magyar védelem első megingását kihasználta a walesi együttes, amely a 15. percben előnybe került: Gareth Bale jobb oldali beadását a középen üresen maradt Aaron Ramsey fejjel a hálóba bólintotta. A házigazdák a második lehetőségüket elhibázták Kieffer Moore révén, majd nem sokkal később egyenlíthettek volna a vendégek: Szalai Ádám passzát Szoboszlai Dominik lőtte kapura, de Wayne Hennessey óriásit védett, a kipattanóval Sallai Roland próbálkozhatott, azonban a hálóőr azt is hárította.

A második játékrész rosszul kezdődött a magyarok számára, egy szabadrúgást követően Ramsey megduplázta csapata előnyét, a vendégek pedig a hátralévő időben teljesen beszorultak, bár a védelem állta a sarat, így Gulácsi Péter csak a 75. percben kényszerült hárítani. A magyar együttes a félpályát is csak elvétve lépte át, így a szépítésre sem volt reális esélye, összességében pedig Wales végig jobban játszva megérdemelten győzött, és jutott ki az Eb-re.

Az Eb-részvételt eddig Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna és Wales harcolta ki. A jövő évi tornára 24 nemzet kvalifikálhat, azaz a pótselejtezőben további négy hely talál gazdára.

A pótselejtező sorsolását november 22-én tartják. A Nemzetek Ligájában elért eredményei alapján a magyar válogatott is ott lesz a vigaszágon, amelyben divíziónként négy-négy csapat küzd meg egymással elődöntő-döntő rendszerben. Minden divízió győztese jegyet vált az Európa-bajnokságra, azaz a magyar válogatottnak is két mérkőzést kell nyernie, ha ott akar lenni a tornán.

Eredmények, 10. forduló: * C: Hollandia–Észtország 5–0, Németország–Észak-Írország 6–1. A csoport végeredménye: 1. Németország 21 pont, 2. Hollandia 19, 3. Észak-Írország 13, 4. Fehéroroszország 4, 5. Észtország 1 * E: Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0. A csoport végeredménye: 1. Horvátország 17 pont, 2. Wales 14, 3. Szlovákia 13, 4. Magyarország 12, 5. Azerbajdzsán 1 * G: Lengyelország–Szlovénia 3–2, Lettország–Ausztria 1–0, Észak-Macedónia–Izrael 1–0. A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 25 pont, 2. Ausztria 19, 3. Észak-Macedónia 14, 4. Szlovénia 14, 5. Izrael 11, 6. Lettország 3 * I: Belgium–Ciprus 6–1, San Marino–Oroszország 0–5, Skócia–Kazahsztán 3–1. A csoport végeredménye: 1. Belgium 30 pont, 2. Oroszország 24, 3. Skócia 15, 4. Ciprus 10, 5. Kazahsztán 10, 6. San Marino 0. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1701
szavazógép
2019-11-21: Sport - :

Hetedik bajnokiját is megnyerte a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, II. liga)

Két hét szünet után kedd este ismét pályára lépett a KSE Futsal együttese, amely 2–0-ra győzte le a másodosztályos futsalbajnokság 7. körének zárómérkőzésén a Gyergyószentmiklósi Inter csapatát. A hibátlan mérleggel rendelkező céhes városbéliek idénybeli hetedik sikerükkel már 21 pontosak, és toronymagasan vezetik csoportjukat. A háromszéki együttesre szombaton újabb meccs vár, ezúttal idegenben, az ellenfél pedig a sereghajtó Marosvásárhelyi VSK pontlevonással büntetett gárdája lesz.
2019-11-21: Magazin - :

Több külhoni ifjú keresheti fel a nemzeti emlékhelyeket

Stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) és a Rákóczi Szövetség tegnap Sárospatakon. Radnainé Fogarasi Katalin, a Nöri főigazgatója és Csáky Csongor, a szövetség elnöke azt reméli, hogy a jövőben az eddiginél is több külhoni fiatal keresheti fel nemzeti emlékhelyeinket.