Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, Eb-selejtezőKikapott Walesben a magyar válogatott

2019. november 21., csütörtök, Sport

A magyar válogatott 2–0 arányú vereséget szenvedett Wales vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, így nem jutott ki egyenes ágon a jövő évi kontinensviadalra.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

A felforgatott magyar védelem első megingását kihasználta a walesi együttes, amely a 15. percben előnybe került: Gareth Bale jobb oldali beadását a középen üresen maradt Aaron Ramsey fejjel a hálóba bólintotta. A házigazdák a második lehetőségüket elhibázták Kieffer Moore révén, majd nem sokkal később egyenlíthettek volna a vendégek: Szalai Ádám passzát Szoboszlai Dominik lőtte kapura, de Wayne Hennessey óriásit védett, a kipattanóval Sallai Roland próbálkozhatott, azonban a hálóőr azt is hárította.

A második játékrész rosszul kezdődött a magyarok számára, egy szabadrúgást követően Ramsey megduplázta csapata előnyét, a vendégek pedig a hátralévő időben teljesen beszorultak, bár a védelem állta a sarat, így Gulácsi Péter csak a 75. percben kényszerült hárítani. A magyar együttes a félpályát is csak elvétve lépte át, így a szépítésre sem volt reális esélye, összességében pedig Wales végig jobban játszva megérdemelten győzött, és jutott ki az Eb-re.

Az Eb-részvételt eddig Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna és Wales harcolta ki. A jövő évi tornára 24 nemzet kvalifikálhat, azaz a pótselejtezőben további négy hely talál gazdára.

A pótselejtező sorsolását november 22-én tartják. A Nemzetek Ligájában elért eredményei alapján a magyar válogatott is ott lesz a vigaszágon, amelyben divíziónként négy-négy csapat küzd meg egymással elődöntő-döntő rendszerben. Minden divízió győztese jegyet vált az Európa-bajnokságra, azaz a magyar válogatottnak is két mérkőzést kell nyernie, ha ott akar lenni a tornán.

Eredmények, 10. forduló: * C: Hollandia–Észtország 5–0, Németország–Észak-Írország 6–1. A csoport végeredménye: 1. Németország 21 pont, 2. Hollandia 19, 3. Észak-Írország 13, 4. Fehéroroszország 4, 5. Észtország 1 * E: Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0. A csoport végeredménye: 1. Horvátország 17 pont, 2. Wales 14, 3. Szlovákia 13, 4. Magyarország 12, 5. Azerbajdzsán 1 * G: Lengyelország–Szlovénia 3–2, Lettország–Ausztria 1–0, Észak-Macedónia–Izrael 1–0. A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 25 pont, 2. Ausztria 19, 3. Észak-Macedónia 14, 4. Szlovénia 14, 5. Izrael 11, 6. Lettország 3 * I: Belgium–Ciprus 6–1, San Marino–Oroszország 0–5, Skócia–Kazahsztán 3–1. A csoport végeredménye: 1. Belgium 30 pont, 2. Oroszország 24, 3. Skócia 15, 4. Ciprus 10, 5. Kazahsztán 10, 6. San Marino 0. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 8
szavazógép
2019-11-21: Sport - :

Hetedik bajnokiját is megnyerte a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, II. liga)

Két hét szünet után kedd este ismét pályára lépett a KSE Futsal együttese, amely 2–0-ra győzte le a másodosztályos futsalbajnokság 7. körének zárómérkőzésén a Gyergyószentmiklósi Inter csapatát. A hibátlan mérleggel rendelkező céhes városbéliek idénybeli hetedik sikerükkel már 21 pontosak, és toronymagasan vezetik csoportjukat. A háromszéki együttesre szombaton újabb meccs vár, ezúttal idegenben, az ellenfél pedig a sereghajtó Marosvásárhelyi VSK pontlevonással büntetett gárdája lesz.
2019-11-21: Magazin - :

Több külhoni ifjú keresheti fel a nemzeti emlékhelyeket

Stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) és a Rákóczi Szövetség tegnap Sárospatakon. Radnainé Fogarasi Katalin, a Nöri főigazgatója és Csáky Csongor, a szövetség elnöke azt reméli, hogy a jövőben az eddiginél is több külhoni fiatal keresheti fel nemzeti emlékhelyeinket.