Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Böjte Csaba kapta a Makovecz-díjat

2019. november 21., csütörtök, Magazin

Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója vehette át a Makovecz Imre-díjat az építész születésnapján, tegnap a Héttorony Fesztivál zárókoncertjén a Budai Vigadóban.

Böjte Csaba azért kapta az elismerést, mert olyan ember, aki a maga hivatását Makovecz Imre szellemiségében következetes kitartással műveli. Missziója során az árva gyermekek nevelésével, támogatásával éppen olyan programot hajt végre, amely megfelel a makoveczi cselekvő szellemiségnek – áll az indoklásban. A díjat a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés második alkalommal adta át.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1153
szavazógép
2019-11-21: Magazin - :

Honfoglalás kori magyar sírok (Kiállítás Csíkszeredában)

Honfoglalás kori magyar sírok leletanyagát bemutató kiállítás nyílt kedd este Csíkszeredában a Mikó várban. A Csíki Székely Múzeum és a miskolci Herman Ottó Múzeum közös kiállítása két bodrogközi temetőben feltárt 92 honfoglalás kori sír leletanyagát mutatja be.
2019-11-21: Magazin - :

László Noémi Balassi-kardja

László Noémi kolozsvári költő és Vahram Martiroszjan örmény műfordító kapja a 2020-as Balassi Bálint-emlékkardot – közölte Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke.