Bukarest beszólt Budapestnek

2019. november 27., szerda, Világfigyelő

Bukarest nem egyezett bele abba, hogy a magyar kormány Erdélyben gazdákat támogasson, és azt kéri Budapesttől, hogy a gazdaságfejlesztési programját a román hatóságok bevonásával bonyolítsa le az országban – a G4media.ro portál szerint Marius Lazurca budapesti román nagykövet hétfőn egy békéscsabai gazdasági rendezvényen mondta ezt.

  • Marius Lazurca budapesti román nagykövet
    Marius Lazurca budapesti román nagykövet

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Román Tagozata megalakulásának 20. évfordulóján rendezett ünnepségen Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is részt vett, aki a magyar–román közös gazdasági érdekekről beszélt. A budapesti román nagykövet nyilatkozatát a diplomáciai képviselet honlapján közölték. A diplomata azt mondta, a gazdaságfejlesztési programról nincs kormányközi megállapodás, így a támogatásokat a román állam jóváhagyása nélkül kapják meg az erdélyi gazdák. Arra kérte a magyar kormányt, hogy a programot csak a román hatóságok bevonásával bonyolítsák le.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2019-11-27: Világfigyelő - :

Hallani sem akar London a skót függetlenségről

A brit kormány tárgyalni sem lesz hajlandó az újabb skóciai függetlenségi népszavazásról – szögezte le tegnap Boris Johnson. A brit miniszterelnök a kelet-skóciai Inverkeithing kisvárosban mutatta be a kormányzó Konzervatív Párt skóciai tagozatának választási programját, az alkalomból tartott gyűlésen kijelentette: garantálja, hogy ha a konzervatívok jelentős többséggel megnyerik a december 12-én esedékes előrehozott parlamenti választást, London nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy a skót kormány ismét referendumot írjon ki Skócia függetlenné válásáról.
2019-11-27: Világfigyelő - :

Erős földrengés Albániában

Tegnap estére legalább 21-re nőtt a kedd hajnali albániai földrengés halottainak a száma, és több mint hatszázan megsérültek, sokuk állapota súlyos, többeket pedig még a romok alatt sejtenek – közölte Tiranában az albán védelmi minisztérium.