Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erős földrengés Albániában

2019. november 27., szerda, Világfigyelő

Tegnap estére legalább 21-re nőtt a kedd hajnali albániai földrengés halottainak a száma, és több mint hatszázan megsérültek, sokuk állapota súlyos, többeket pedig még a romok alatt sejtenek – közölte Tiranában az albán védelmi minisztérium.

A romok alá szorultak keresésére 1900 rendőrt mozgósítottak. A balkáni ország fővárosát és északnyugati részét hajnali négy órakor 6,4-es erősségű földrengés rázta meg, több épület is összedőlt Durres városának térségében. Harminc év óta ez volt a legerősebb földrengés Albániában. A mentési munkálatokra katonákat is kivezényeltek, a földrengésben érintett településeken mintegy 400 katona dolgozik, sátrakat állítanak fel az emberek ideiglenes elszállásolására. Az amerikai földtani intézet szerint a rengés epicentruma a Tirana közelében fekvő Shijaktól 10 kilométerre északnyugatra, Thumana településnél, fészke pedig 10 kilométeres mélységben volt. A környéken több helyről áramkimaradást jelentettek. A várost felkereste Ilir Meta albán elnök is, aki újságíróknak adott nyilatkozatában drámainak nevezte a helyzetet, hozzátéve, mindent megtesznek azért, hogy a romok alatt rekedteket mielőbb kiszabadítsák. Edi Rama albán miniszterelnök Twitter-üzenetben megerősítette, hogy a földrengés jelentős károkat okozott, s a mentési munkálatok teljes erővel folynak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2428
szavazógép
2019-11-27: Világfigyelő - :

Bukarest beszólt Budapestnek

Bukarest nem egyezett bele abba, hogy a magyar kormány Erdélyben gazdákat támogasson, és azt kéri Budapesttől, hogy a gazdaságfejlesztési programját a román hatóságok bevonásával bonyolítsa le az országban – a G4media.ro portál szerint Marius Lazurca budapesti román nagykövet hétfőn egy békéscsabai gazdasági rendezvényen mondta ezt.
2019-11-27: Világfigyelő - :

A karácsonyi vásárok biztonságáért

Idén is rendkívüli biztonsági intézkedések közepette nyitnak meg az adventi vásárok Németországban az állandó terrorveszély miatt. Az ország csaknem valamennyi nagyvárosában tovább erősítették a karácsonyi vásárok védelmét, és továbbfejlesztették a 2016-ban egy berlini vásáron történt iszlamista terrortámadás tanulságaként kidolgozott megoldásokat.