Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A karácsonyi vásárok biztonságáért

2019. november 27., szerda, Világfigyelő

Idén is rendkívüli biztonsági intézkedések közepette nyitnak meg az adventi vásárok Németországban az állandó terrorveszély miatt. Az ország csaknem valamennyi nagyvárosában tovább erősítették a karácsonyi vásárok védelmét, és továbbfejlesztették a 2016-ban egy berlini vásáron történt iszlamista terrortámadás tanulságaként kidolgozott megoldásokat.

Így például a Ruhr-vidéken több városban a gázolásos támadások megakadályozására eddig használt szürke betontömbök helyett zöldre festett és fenyőfa alakúra formázott beton terelőelemekkel vették körül a vásárok területét. Másutt ugyanerre a célra vízzel megtöltött műanyag tartályokat használnak, amelyeket karácsonyi motívumokkal díszítettek fel. Konkrét veszélyre utaló adatok nincsenek, de a rendőrségi jelenlét erőteljes lesz, nemcsak egyenruhás alakulatokat mozgósítanak, hanem civil ruhás egységeket is.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2422
szavazógép
2019-11-27: Világfigyelő - :

Erős földrengés Albániában

Tegnap estére legalább 21-re nőtt a kedd hajnali albániai földrengés halottainak a száma, és több mint hatszázan megsérültek, sokuk állapota súlyos, többeket pedig még a romok alatt sejtenek – közölte Tiranában az albán védelmi minisztérium.
2019-11-27: Belföld - :

Nagyobb lesz a hiány

A kormány idén a bruttó hazai termékhez (GDP) mérten a korábbinál nagyobb, 4,3 százalékos államháztartási hiányra számít – derült ki a kabinet által közzétett költségvetés-kiigazítási tervezetből.