Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Előrehozott választásokat tervez

2019. november 27., szerda, Belföld

Az előrehozott választások jó megoldást jelentenek, de korai még egy időpont leszögezéséről beszélni – fejtette ki Klaus Iohannis államelnök tegnap.

  • Fotó: presidency.ro
    Fotó: presidency.ro

„A politikai pártokban is újrapozicionálások vannak, türelemmel kell lennünk egy kicsit, amíg a dolgok leülepednek. Ismét tanácskozni fogok majd a politikai vezetőkkel, és végül levonom a következtetést, hogy miként vagy milyen gyorsan lehet kiírni az előrehozott választásokat” – mondta Iohannis a Cotroceni-palotában. Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e a politikai vezetőkkel a parlamenti többségnek a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel és a Liberálisok és Demokraták Szövetségével való megerősítéséről, Iohannis azt válaszolta: a jelenlegi kormánynak többségre van szüksége, hogy a fontos törvények – például a költségvetési – átmenjenek a parlamenten. „Ez a többség azonban, amely lehetővé tette a bizalmatlansági indítvány elfogadását és az Orban-kormány beiktatását, elég törékeny” – mutatott rá az államfő. Leszögezte, széles körű parlamenti többséget szeretne, amely a parlamenti választások után valósulhat meg a valóban demokratikus politikai erők összefogásával, és ez a többség teljesen más útra terelné Romániát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1099
szavazógép
2019-11-27: Belföld - :

Nő a minimálbér

A 2020-as minimálbér nettó 83 lejjel (bruttó 150 lejjel) nő – jelentette be a Társadalmi Párbeszéd Háromoldalú Országos Tanácsának tegnapi ülését követően Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.
2019-11-27: Belföld - :

Tisztogatás az SZDP-ben

Miután a volt miniszterelnök csúfos – de várható – vereséget szenvedett az államfőválasztás második fordulójában, az SZDP helyi kiskirályai máris megkezdték a nagytakarítást a párt élén. A Hotnews értesülései szerint a szociáldemokraták vezetősége hétfő délután egy gyors gyűlésen már meg is győzte Viorica Dăncilăt arról, hogy ne várja meg, míg a párt végrehajtó bizottsága szavazni fog a sorsáról, hanem inkább mondjon le az elnöki tisztségről.