Tisztogatás az SZDP-ben

2019. november 27., szerda, Belföld

Miután a volt miniszterelnök csúfos – de várható – vereséget szenvedett az államfőválasztás második fordulójában, az SZDP helyi kiskirályai máris megkezdték a nagytakarítást a párt élén. A Hotnews értesülései szerint a szociáldemokraták vezetősége hétfő délután egy gyors gyűlésen már meg is győzte Viorica Dăncilăt arról, hogy ne várja meg, míg a párt végrehajtó bizottsága szavazni fog a sorsáról, hanem inkább mondjon le az elnöki tisztségről.

  • Fotó: Newsweek
    Fotó: Newsweek

Cserébe Marcel Ciolacu, a képviselőház SZDP-s elnöke befutóhelyet ígért Dăncilănak a jövő évi parlamenti választásokon, sőt, vezethetné ismét a párt nőszervezetét is. Ciolacu egyébként nagyon szeretne pártelnök lenni, és állítólag már egy újraszervezési projektet is beígért a főmuftiknak, mi több, azzal „kampányol”, hogy visszacsalogatná a pártba azokat, akik az elmúlt időszakban áttáncoltak Victor Ponta pártjába, a Pro Romániába. Más források szerint a hétfői ülésen arról döntött 35 területi pártelnök, hogy követelni fogják a párt vezetőségének – az elnöknek, ügyvezető elnöknek, főtitkárnak, alelnököknek – a lemondását, de amennyiben Eugen Teodorovici ügyvezető elnök és Mihai Fifor főtitkár megtagadja a lemondást, függesszék fel, vagy akár menesszék őket a pártból. A legközelebbi kongresszus megszervezéséig, amelyre valószínűleg februárban kerülne sor, a pártot kollektív vezetőség irányítaná.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 401
szavazógép
2019-11-27: Belföld - :

Előrehozott választásokat tervez

Az előrehozott választások jó megoldást jelentenek, de korai még egy időpont leszögezéséről beszélni – fejtette ki Klaus Iohannis államelnök tegnap.
2019-11-27: Belföld - :

Hírsaláta

EBBEN ÉLEN JÁRUNK. A Németországban bejegyzett prostituáltak több mint harmada román állampolgár, a harmadik legnagyobb csoportot pedig a magyarok alkotják a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis tegnap publikált jelentése szerint.