Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Felvidéki és vajdasági turnén az Osonó

2019. november 28., csütörtök, Magazin

Öt településen, Andódon, Dunaszerdahelyen, Torontáltordán, Magyarszentmihályon és Zentán is bemutatja az Osonó Színházműhely november 24. – december 2. között az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, többszörösen díjazott dokumentarista színházi elő­adását. A turné során minden előadás után közönségtalálkozót is tartanak.

Az Osonó több alkalommal is megfordult Felvidéken és a Vajdaságban, hisz a társulat küldetésének tartja a szórványban, illetve más országokban élő magyar közösségek rendszeres felkeresését. A Bethlen Gábor Alap támogatásával létrejövő mostani turné célja, hogy a színházi élmény és az előadás utáni műhelyfoglalkozások által erősítse a két térség magyar fiataljai közötti összetartozás érzését, szorosabbra fűzze a közösségeink közötti kapcsolatokat. A Fazakas Misi által rendezett előadás a kelet-közép-európai térségre jellemző, többnyire a fiatalokat érintő társadalmi, szociális problémákat járja körül párbeszédet kezdeményezve ezekről. A produkció eddig több mint 560 alkalommal került bemutatásra 3 kontinens 24 országának 180 településén. (nbs)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2019
szavazógép
2019-11-28: Magazin - :

Bánk bán a somlyói nyeregben

Új Bánk bán-előadást mutatnak be a Coopera és partnerei együttműködésével 2020-ban Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás, amelynek címszerepében Molnár Levente erdélyi származású művészt láthatja majd a közönség, egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt – hangzott el az eseményt beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.
2019-11-28: Magazin - :

Bővült a Digitális Irodalmi Akadémia

A nemzet művészeinek felvételével harminchat főre emelte létszámát a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA), ezzel a döntéssel Czakó Gábor, Dobai Péter, Kalász Márton, Kiss Anna, Tornai József és Tőzsér Árpád vált a testület új tagjává.