Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. november 28., csütörtök, Belföld

„ÜZENET” A MAGYAROKNAK. Nagyméretű faliratokat festettek fel ismeretlen személyek a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének (MCSMSZ) Bákóban található egykori irodája falára. A károkozók az „Erdély Románia” üzenetet és egy trágárságot fújtak festékszóróval, illetve összemázolták a szövetség kétnyelvű tábláját is.

  • Fotó: Maszol
    Fotó: Maszol

Az ügyben feljelentést tesznek. A nagyméretű feliratokat hétfőn fedezték fel az MCSMSZ munkatársai. A moldvai csángók legnagyobb érdek-képviseleti szervezete ezt az irodát egyébként nem használja, amióta új, modern székházba költöztették tevékenységeiket. A volt irodahelyiségekben a szövetség hagyományápoló zenész-oktatói szoktak megszállni. Pogár László, az MCSMSZ elnöke elkeseredettségének adott hangot, hiszen korábban nem történt hasonló eset, nem érti, miért pont most tett valaki ilyet. „Az ilyen esetek oda vezethetnek, hogy nem érezzük biztonságban magunkat” – nyilatkozta Pogár László. (Maszol)

SE MANELE, SE MICCS. Bár lehet, hogy példáját sok romániai polgármester nem fogja követni, esetleg csak részben, de Nicolae Robu, Temesvár polgármestere olyat tett, amivel a város újfent elsővé vált valamiben. A sok tudományos titulussal rendelkező városvezető ugyanis elrendelte, ezentúl bármiféle köztéri rendezvényen aki miccset, flekkent, egyebet süt, sűrű füstöt és tömény konyhaszagot áraszt, illetve manelét énekel vagy bőget bármiféle hanghordozón, kemény büntetésre számíthat. A polgármesteri rendelet ugyan nem tartalmazza a bírság mértékét, de kilátásba helyezi, hogy nemcsak azokat büntetik meg, akik miccseznek/maneléznek, hanem azokat is, akik tudtával/engedélyezésével követik el e bűnöket. (Főtér)

AUTÓALKATRÉSZNEK ÁLCÁZOTT MIGRÁNSOK. Negyvennyolc személyt találtak román határrendészek egy kamion rakterében kedd este a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A román sofőr által vezetett, román rendszámú kamion kedden 20.30-kor jelentkezett Romániából való kilépésre. A fuvarlevél szerint a kamion gépkocsialkatrészeket szállított egy osztrák cégnek. A határrendészek kockázatelemzés alapján a jármű alapos átvizsgálását rendelték el, és a raktérből 48 személy (39 férfi, három nő és hat kiskorú) került elő. Az előzetes vizsgálat szerint a potyautasok iraki, iráni, szíriai, afganisztáni és indiai állampolgárok, korábban mindnyájan menedékjogért folyamodtak Romániában. A határrendészet a bevándorlók ellen tiltott határátlépési kísérlet, a kamionsofőr ellen embercsempészés gyanújával indítottak vizsgálatot. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1099
szavazógép
2019-11-28: Belföld - :

Ismét felfegyverzik az erdészeket

A parlament megteremtette a jogalapot ahhoz, hogy az erdészek halált okozó fegyverekkel járőrözhessenek, és használhassák is azokat: az erről szóló jogszabály-módosítást tegnap egyhangúlag szavazta meg a képviselőház.
2019-11-28: Belföld - :

Medvetámadás Hidegkúton

Súlyosan megsebesült kedd este egy 28 éves férfi Hidegkúton, miután megpróbálta elkergetni az udvarába bement medvét, és az rátámadt.