Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Medvetámadás Hidegkúton

2019. november 28., csütörtök, Belföld

Súlyosan megsebesült kedd este egy 28 éves férfi Hidegkúton, miután megpróbálta elkergetni az udvarába bement medvét, és az rátámadt.

  • Fotó: Székelyhon
    Fotó: Székelyhon

A férfi olyan súlyos mellkasi, hasi, ágyéki és végtagi sérüléseket szenvedett, amelyek műtéti beavatkozást igényeltek. A Hargita és Maros megye határán fekvő településről előbb a székelykeresztúri kórházba szállították, ahonnan azonban a sebesülések súlyossága miatt továbbvitték előbb a székelyudvarhelyi, majd a csíkszeredai sürgősségi kórházba. A vadállat a karmaival feltépte a férfi mellkasát, megsebesítette a tüdejét, de emellett a hasfalát, a nyakát és a végtagjait is roncsolta. A páciens állapota stabil, de huzamosabb ideig kórházban kell maradnia. A székelykeresztúri Hubertus Vadászegyesület kérni fogja az engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól a medve kilövésére.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 77
szavazógép
2019-11-28: Belföld - :

Hírsaláta

„ÜZENET” A MAGYAROKNAK. Nagyméretű faliratokat festettek fel ismeretlen személyek a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének (MCSMSZ) Bákóban található egykori irodája falára. A károkozók az „Erdély Románia” üzenetet és egy trágárságot fújtak festékszóróval, illetve összemázolták a szövetség kétnyelvű tábláját is.
2019-11-28: Belföld - :

Caracali ügy

A caracali ügyet év végéig lezárják – jelentette be Giorgiana Hosu, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) helyettes főügyésze.