Medvetámadás Hidegkúton

2019. november 28., csütörtök, Belföld

Súlyosan megsebesült kedd este egy 28 éves férfi Hidegkúton, miután megpróbálta elkergetni az udvarába bement medvét, és az rátámadt.

  • Fotó: Székelyhon
    Fotó: Székelyhon

A férfi olyan súlyos mellkasi, hasi, ágyéki és végtagi sérüléseket szenvedett, amelyek műtéti beavatkozást igényeltek. A Hargita és Maros megye határán fekvő településről előbb a székelykeresztúri kórházba szállították, ahonnan azonban a sebesülések súlyossága miatt továbbvitték előbb a székelyudvarhelyi, majd a csíkszeredai sürgősségi kórházba. A vadállat a karmaival feltépte a férfi mellkasát, megsebesítette a tüdejét, de emellett a hasfalát, a nyakát és a végtagjait is roncsolta. A páciens állapota stabil, de huzamosabb ideig kórházban kell maradnia. A székelykeresztúri Hubertus Vadászegyesület kérni fogja az engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól a medve kilövésére.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2019-11-28: Belföld - :

Hírsaláta

„ÜZENET” A MAGYAROKNAK. Nagyméretű faliratokat festettek fel ismeretlen személyek a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének (MCSMSZ) Bákóban található egykori irodája falára. A károkozók az „Erdély Románia” üzenetet és egy trágárságot fújtak festékszóróval, illetve összemázolták a szövetség kétnyelvű tábláját is.
2019-11-28: Belföld - :

Caracali ügy

A caracali ügyet év végéig lezárják – jelentette be Giorgiana Hosu, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) helyettes főügyésze.