Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kovásznán marad a hanyagadó

2019. november 29., péntek, Közélet

A kovásznai városi tanács tegnapi ülésén úgy döntöttek a városatyák, hogy a helyi adókat csupán a törvény által előírt, inflációs rátának megfelelő arányban igazítják ki jövőre.

  • A szakszervezeti tulajdont is hanyagadóval sújtják. A szerző felvétele
    A szakszervezeti tulajdont is hanyagadóval sújtják. A szerző felvétele

Továbbra is érvényben marad a többletadó azon ingatlantulajdonosok számára, akik elhanyagolják, nem rendezik épületeiket, területeiket, nem foglalkoznak azok karbantartásával. Ők legtöbb 500 százalékos többletadóval sújthatók – mindez a rendezett városkép érdekében, amely már csak azért is fontos, mert Kovászna országos érdekeltségű fürdővárosi státust élvez. Bagoly Zsolt, a városi pénzügyi hivatal igazgatója szerint amúgy a kovásznaiak tisztességesen befizetik az adókat, az ebből tervezett bevételek teljesülnek. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2016
szavazógép
2019-11-29: Közélet - Iochom István:

Folytatják a ferences kolostor felújítását (Esztelnek)

Pár hónapos szünet után a Baumeister cég szakemberei folytatják az esztelneki ferences kolostor felújítását. Jelenleg a külső vakolás vége felé tartanak, ezzel párhuzamosan az épület belső helyiségeiben is zajlik a munka. A pályázati szerződésben 2020 májusa szerepel a munkálatok befejezése és az elszámolás végső dátumaként, minden jel szerint a kivitelező cég tartja magát ehhez az időponthoz.
2019-11-29: Belföld - :

Az EP-ben a Minority SafePack

Bemutatták az Európai Parlament (EP) kisebbségi munkacsoportjának a Minority SafePack (MSPI) európai polgári kezdeményezésen alapuló jogszabályjavaslatokat az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) nemzetközi szakértői csoportjának képviselői – közölte hírlevelében a kezdeményezést kidolgozó RMDSZ.