Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Adventi gyertyagyújtás Kézdivásárhelyen

2019. december 2., hétfő, Közélet

A hirtelen téliesre fordult időjárás ellenére több mint százan gyűltek össze szombat este Kézdivásárhelyen a karácsonyi fényekkel díszített Gábor Áron téren az ágyúöntő hős szobra körül, ahová a nagy méretű adventi koszorút is elhelyezték. Az adventi gyertyagyújtást a polgármesteri hivatal nyolcadik esztendeje a két magyar történelmi egyházközséggel közösen szervezi meg, és 2017 óta az ünnepség egyházi jellegű.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Elsőként Farkas Alajos, a kantai Szentháromság római katolikus templom segédlelkésze szólt az egybegyűltekhez, az adventi szent idő kezdetén köszöntötte őket, és bejelentette: az időjárás miatt az ünnepi műsor elmarad, a kantai Szentháromság-templom kórusa, a Benedek Elek Óvoda, a 2. számú Óvoda, a Petőfi Sándor-iskola és a Református Kollégium a soron következő három szombaton lép fel. A segédlelkész egy szentlecke-részletet olvasott fel Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből. „Mikor valaki elszánja magát, hogy tényleg tegyen valamit, hogy legyen valami megújulás, szülessen valami a családokban, a közösségekben, akkor ajánlom, egy kicsit szüneteltesse a hitetlenségét. Kedves testvérek, az advent elején szüneteltessük a hitetlenségünket, ha akarjuk, hogy történjen valami” – mondotta többek között a kantai templom káplánja. Az első gyertya meggyújtása után Beder Imre református lelkipásztor mondott imát, idézett a 39. zsoltárból. A rövid adventi ünnepség végén a jelenlevők közösen mondták el a miatyánkot.

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai a városháza által biztosított meleg teával és friss kaláccsal kínálták meg a jelenlevőket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2019-12-02: Közélet - Hecser László:

Leváltották Szőcs Dénest (Alpolgármester nélkül maradt Vargyas)

Leváltották tisztségéből Vargyas alpolgármesterét, Szőcs Dénest péntek reggel. A rendkívüli tanácsülésnek ez volt az egyetlen napirendi pontja, előterjesztői pedig azok voltak, akik három és fél éve Szőcsöt tisztségébe helyezték: a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt tanácstagjai. Hogy mi volt leváltásának oka, nem tudja, mert nem okolták meg, annyi bizonyos, hogy pártja a bizalmat nem vonta meg, önkormányzati képviselői mandátumát megtarthatja – nyilatkozta a község egykori második embere. Az ülésen nem merült fel, hogy a helyhatósági választásokig hátralevő bő fél évre valaki mást választanának helyére, de az általunk megkérdezett helyi politikusok úgy nyilatkoztak, a héten összeülnek és határozatot hoznak az ügyben. Az RMDSZ közölte: ők semmilyen körülmény között nem kívánnak élni a nevesítés jogával.
2019-12-02: Közélet - Demeter J. Ildikó:

A szeretet a válasz (Gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgyön)

Mintha a Szent György-napi tűzijátékra siettek volna vasárnap este a megyeszékhely lakói: autót nem lehetett látni a belvárosi utcákon, és mindenki a főtér felé igyekezett. Főként a gyermekes családok, de nyugdíjasok is szép számban, kellőképpen nekiöltözve, mert decemberrel a fagy is beköszöntött, csípett a levegő rendesen. Vidám gyermekhangok hallatszottak már messziről, és gyűlt a tömeg szép számban a tizedik közös adventi gyertyagyújtásra.