Búcsút intett Pontának Tudose

2019. december 3., kedd, Belföld

Kilépett a Victor Ponta vezette Pro Románia pártból Mihai Tudose volt miniszterelnök, jelenlegi európai parlamenti képviselő, mert kifogásolta, hogy Ponta a párt felhatalmazása nélkül, titokban tárgyalt a kormányzó liberálisokkal.

  • Forrás: ro.sputnik.md
    Forrás: ro.sputnik.md

Tudose tegnap jelentette be Facebook-oldalán a döntését úgy, hogy egy fényképet közölt a kilépési nyilatkozatáról. A dokumentumban nem fejtette ki elhatározásának okát, de a két politikus között az elmúlt hetekben kirobbant vita nemrég nyílt konfliktusba torkollott, miután Tudose megvádolta Pontát, hogy a párt felhatalmazása nélkül döntött az Orban-kormány támogatásáról.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2019-12-03: Belföld - :

Felelősségvállalásra készül a kormány

Amennyiben a parlament nem szavazza meg a jóvátételi jogorvoslat törvényének hatályon kívül helyezését – amit a liberálisok kezdeményeztek –, akkor ezt egy olyan jogszabálytervezetbe fogják belefoglalni, amelyért felelősséget vállal a kormány – jelentette ki tegnap Ludovic Orban miniszterelnök.
2019-12-03: Belföld - :

Colectiv-per: súlyos büntetéseket kérnek

A súlyos következményekkel járó hivatali visszaélésért kiszabható legmagasabb büntetést, 14 év börtönt kért a Colectiv-per tárgyalásán az ügyész két előállított tűzoltóra.