Megvásárolják a Tervezőintézet épületét

2019. december 3., kedd, Közélet

Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki soros ülésén költségvetés-módosítást eszközölt, ennek legfontosabb tétele 4,1 millió lej elkülönítése ingatlanvásárlásra. Az önkormányzat a sepsiszentgyörgyi Tervezőintézet épületét szándékszik megvásárolni irodaház létesítése céljából.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Tamás Sándor tanácselnök az ülést követő megyeinfón érvelt a vásár szükségessége mellett. Alárendelt intézményeik a város különböző részein működnek, ezekből szeretnének csoportosítani. Az intézmény levéltára jelenleg négy helyen található, s szeretnék egy helyre összevonni, így a gyermekvédelmi és szociális igazgatóság székhelyéről is elköltözik az ott levő rész. Két helyen székel továbbá a személyi nyilvántartó is, azt is összeköltöztetik. Ezenkívül a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola is jelezte, bővítették képzéseiket, s újabb térre lenne szükség.

Az elnök közölte, a múltkori ülésen elvi beleegyezésüket adták a vásárra, ezúttal elkülönítették a 4,1 milliós összeget. Közben folyik az ingatlan szakcég általi felmérése, felértékelése. Azután következik a felek közötti egyeztetés, ha az sikerrel jár, a közgyűlés jóváhagyására lesz szükség.

A vásár arról az ingatlanrészről szólhat, amely a Tamási Áron Színház kamaraterme és a Consic Rt. irodaháza között áll. Itt a Kovászna Terv Rt. irodái vannak, és itt működik a megyei egészségbiztosítási pénztár is. Hasznos felülete 1740 négyzetméter, s hozzá tartozik a mögötte levő 2500 négyzetméteres sportpálya is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 406
szavazógép
2019-12-03: Világfigyelő - :

Anyakönyvezési korlátozás

Lengyelországban nem lehet anyakönyveztetni gyermeket olyan külföldi születési anyakönyvi kivonat alapján, amelyen azonos nemű szülők szerepelnek – döntött tegnap a lengyel legfelsőbb közigazgatási bíróság.
2019-12-03: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Az elcsúszott jóvátétel

Sürgősen hatálytalanítani kívánja a jóvátételi jogorvoslat törvényét a Nemzeti Liberális Párt. Érthető az igyekezet: az idő előtt szabadlábra került bűnözők és az általuk elkövetett újabb bűntettek már bő két éve gerjesztik a feszültséget a hazai társadalomban. Annak a jogszabálynak az eltörléséről van szó, amely a börtönbeli rossz körülmények miatt elég jelentősen megrövidíti a fogságot (30 nap után 6-ot elengednek, ami egy év alatt két hónapra és 12 napra gyűl), és amit azért kellett alkalmazni, mert a strasbourgi bíróság már többször elmarasztalta Romániát penészes és túlzsúfolt börtönei miatt.