Női kézilabdaDoppingügy miatt felfüggesztették a játékosokat

2019. december 6., péntek, Sport

A Román Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága jóváhagyta a Brassói Corona női kézilabdacsapat doppingolással gyanúsított 19 játékosának felfüggesztését, két játékos esetében tegnap eltörölte az intézkedést.

  • Fotó: Dan Potor
    Fotó: Dan Potor

A játékjog ideiglenes felfüggesztéséről a romániai Országos Doppingellenes Ügynökség vizsgálóbizottsága döntött, miután egyenként meghallgatta a kézilabdázókat. A Corona teljes keretét azzal gyanúsítják, hogy intravénás lézerkezelésen vettek részt. A sérülésekből, kimerültségből való felépülést elősegítő kezelést tiltja a Nemzetközi Dopping­ellenes Ügynökség szabályzata.

A brassói klub játékosai úgy buktak le, hogy a kezelésről fényképeket posztoltak az egyik közösségi portálon. A doppingvétség gyanúja egy nappal azelőtt merült fel, hogy a román női kézilabda-válogatott elutazott volna Japánba az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, így a szövetség az utolsó pillanatokban volt kénytelen módosítani a válogatott keretét, amelyből kikerült négy brassói játékos: Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Daciana Hosu és Daria Bucur. Korábban a monte­negrói szövetség is kizárta keretéből a Brassóban kézilabdázó Ivona Pavićević  balszélsőt, aki elismerte, hogy klubtársaival együtt maga is átesett a lézerkezelésen.

A Digi Sport szerint a doppinggyanú beigazolódása esetén valamennyi játékosra négyéves eltiltás vár. Ezt a játékosok abban az esetben tudják felére csökkenteni, ha az eljárás során bizonyítják, hogy nem tudtak a kezelés tiltott voltáról.

A román válogatott a magyar csapattal azonos csoportban szerepel a világbajnokságon, a két válogatott pénteken 12 órától kezdődő mérkőzésén dől el, hogy melyikük jut a középdöntőbe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1300
szavazógép
2019-12-05: Sport - Tibodi Ferenc:

Izgalommentes hazai diadal (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC együttese egy izgalommentes mérkőzésen 64–48-ra győzte le a svéd Luleå BBK együttesét a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének utolsó és egyben 6. fordulójában.
2019-12-06: Sport - :

Változik az európai selejtezők lebonyolítása (Labdarúgás, világbajnokság)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága arról döntött, hogy megváltoztatja a 2022-ben rendezendő világbajnoki selejtezők lebonyolítását – olvasható az UEFA hivatalos oldalán.