Sportolóink a hétvégén

2019. december 7., szombat, Sport

JÉGKORONG. Péntektől vasárnapig Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy ad otthont a Kárpát-medencei Magyar Liga decemberi U14-es tornájának, amelyen összesen tíz csapat lép pályára.

  • Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia
    Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia

A hargitai A-csoportban a MAC Budapest két csapata és a DVTK Jegesmedvék mellé csatlakozik a Brassói Korona, valamint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két együttese. A háromszéki B-csoportban két akadémiás alakulat mellett a Jászberényi Lehel HC és a Galaci Viitorul Hocheist néz farkasszemet egymással. Igazi hokicsemegének ígérkezik ez a torna, így aki teheti, látogasson ki a Sepsi Aréna melletti műjégpályához és szurkoljon kedvenceinek.

AUTÓSPORT. Ma off-road autóversenyt szerveznek Kovásznán, amelyre négykerék-meghajtású (4×4) járművekkel nevezhetnek az érdeklődők open vagy standard kategóriában. Jelentkezni a viadal előtt 8–9 óráig lehet még az üdülővárosi a sípályánál. A technikai gyűlést követően 10 órakor rajtolnak a résztvevők, a díjkiosztót pedig 17 órára ütemezték be a szervezők. Nevezési díj: 175 lej személyenként.

ATLÉTIKA. A megyeszékhelyi Gáll Lajos Futókör, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság sok támogató segítségével ma huszonkilencedik alkalommal rendezi meg a Mikulás-futóversenyt. A verseny a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren zajlik. A megmérettetésen részt vevő minden gyermek édességcsomagot kap, a szervezők díjazzák a korosztályok első három helyezettjét. A nevezési díj 5 lej, amely tartalmaz egy tombolajegyet is, de 2 lejért további sorsjegyek is vásárolhatók. A verseny tervezett programja: 8.30 órától nevezés a főtéren felállított titkárságon, 10 órától rajtol a korosztályonkénti viadal.

KOSÁRLABDA. Csütörtöki Európa-kupabeli diadala után Bukarestben játszik a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely ma 13.30 órától a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 10. fordulójában a fővárosi Rapid vendége lesz. Az odavágón a sepsiszentgyörgyi lányok 90–54 arányban diadalmaskodtak. t Újabb férfi élvonalbeli meccs zajlik a Sepsi Arénában: a VSK Csíkszereda ma 17 órától a Konstancai Athletic együttesét fogadja a Nemzeti Liga B-csoportos küzdelemsorozatának 9. fordulójában.

TEREMLABDARÚGÁS. Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett a másodosztályos futsalbajnokság, a kézdivásárhelyi fiúk ma 16 órától idegenben lépnek pályára. A Gazda József irányította KSE Futsal az első helyről várja a délutáni meccset, míg vendéglátója, a Kereszthegy Remete a tabella második helyét foglalja el. A két csapat legutóbb október végén játszott egymás ellen, a találkozót pedig a házigazdák 5–2-re nyerték meg. A pontvadászat előző körében a KSE Futsal hazai környezetben 6–4-re kapott ki a West Déva csapatától, míg a hargitaiak 10–5-re győztek a Korondi Junior vendégeként. A 10. forduló másik két találkozóját vasárnap rendezik: 16 órától Gyergyószentmiklósi Inter–Korondi Ju­nior, 18 órától West Déva–Marosvásárhelyi VSK.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1547
szavazógép
2019-12-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Karácsonyvárás
ÍRISZ HÁZ. Kézműves-foglalkozásra várják az érdeklődőket ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön az Írisz Házban működő Carola Caféba. A jó hangulatról és zenei élményről a Free Connection jazz- és bluesegyüttes gondoskodik.
 
2019-12-07: Elhalálozás - :

Elhalálozás