Buzgólkodik a feljelentő - már a Facebook-oldal nyelve is zavarja

2019. december 13., péntek, Közélet

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács megállapította, hogy Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke nem követett el diszkriminációt a Facebook közösségi oldal használatakor – jelentette be a háromszéki elöljáró pénteken.

Ugyanis a közismert feljelentő, Dan Tanasă az általa bejegyzett Méltósággal Európában Polgári Egyesület nevében panaszt tett a hatóságnál amiatt, hogy Kovászna Megye Tanácsának Facebook-oldalát kizárólag magyarul működtetik.

Az elnök elmondta, a közösségi oldalon valójában megjelenik Kovászna Megye Tanácsa, mint intézmény, de azt nem ők működtetik, bárki módosíthatja, a megyei önkormányzatnak nincs hivatalos profilja. A diszkriminációellenes tanács is megállapította, hogy Tamás Sándor természetes személyként, saját profilja alatt közöl bejegyzéseket. A tanács egyöntetű szavazattal megállapította, hogy az elnök nem vétett a diszkriminációellenes jogszabály ellen. A döntést 15 napon belül meg lehet fellebbezni a közigazgatási bíróságon. (szekeres)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 600
szavazógép
2019-12-13: Belföld - :

Háromszéki RMDSZ: Méltó elismerést Tőkés Lászlónak!

A romániai rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából Tamás Sándor háromszéki elöljáró, a megyei önkormányzat és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke pénteki nyilatkozatában arra kéri Románia államfőjét, hogy ismerje el Tőkés László elvitathatatlan szerepét a forradalomhoz vezető temesvári eseményekben.
2019-12-14: Élő múlt - :

Tulit Ilona: Salamon mester adománya (A kréta körül)

Salamon Ferenc oktatástörténeti dokumentumgyűjteménye* a háromszéki művelődés, oktatás és nevelés múltjának eddig feltáratlan anyagát tartalmazza, olyan oktatási területeket érint, melyekről eddig semmi vagy csak részleteiben jelent meg. A háromszéki iskolázás történetére fókuszáló egyéni kutatása és gyűjtése, szellemi „régészkedése” – megtoldva az édesapja (dr. Salamon Ferenc) által gyűjtött anyaggal – több évszázadnyi időre terjed ki: a 16. századi szórványos adatoktól a 20. század közepéig.