Állomási tóA támfal is pályázatból épül

2020. január 11., szombat, Közélet

Jó hírt kapott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat az állomási tóval kapcsolatosan: a part megerősítéséhez szükséges támfal építésének költségei elszámolhatóak a pályázati támogatás terhére, így ennyivel kevesebbet kell az egész szabadidős létesítmény újjáélesztésére fordítani.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Így sem lesz olcsó mulatság: az övezet rehabilitálása összesen 17,7 millió lejbe kerül majd, és ebből 44,4 százalékot, azaz 8,3 millió lejt a város költségvetéséből kell fizetni. A pénz nagyobbik részét a Regionális Operatív Programnál benyújtott pályázaton nyerte el Sepsiszentgyörgy. Az állomási tó újragondolására 2018 tavaszán hirdetett ötlebörzét az önkormányzat, és a tervek szerint 2023-ban lesz kész a többféle sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínáló „Aktív láp”. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 985
szavazógép
2020-01-11: Közélet - :

Színház, oktatás és szociális projektek (Osonó évértékelő számokban)

Az önfenntartó társulatként működő Osonó Színházműhely tavaly 183 eseményt szervezett közel 6500 résztvevő számára, és 45 700 euróból gazdálkodott. Ennek az összegnek több mint a felét magyarországi, 18 százalékát romániai, 5 százalékát pedig nemzetközi pályázati források teszik ki. A társulat előadásokból és képzésekből származó saját jövedelme az évi költségvetés 21 százaléka. Az elmúlt évben megerősödött a csapat jelenléte Budapesten, amelyet 2020-ban még stabilabbá szeretne tenni az Osonó.
2020-01-11: Közélet - :

Kedvezményt ad a Tega Rt.

Kedvezményben részesülnek azok az ügyfelek, akik április végéig törlesztik a hulladékszállítási díjat – tájékoztatott közleményében a Tega Rt. egész éves befizetéskor 10, fél évre szóló törlesztéskor pedig 5 százalék az engedmény.