Vízilabda, Európa-bajnokságSima győzelemmel kezdett a női válogatott

2020. január 14., kedd, Sport

A házigazda magyar válogatott vasárnap a papírformának megfelelően, a horvátok felett aratott sima 19 gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg.

  • Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
    Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat történetének első Európa-bajnoki összecsapásán csak a gólkülönbség lesz az egyetlen kérdés, ugyanis a magyar jóval magasabb szintet képvisel riválisánál. Ennek megfelelően a nyitónegyedben a háromgólos Keszthelyi Rita vezetésével megnyugtató előnyt dolgozott ki a gárda, bár sok hibával játszott, lövéseinek felét elhibázta (5–1). A második felvonásban is érezhető volt, hogy mintha kicsit lámpalázas lenne az együttes – Szilágyi Dorottya ötméterest rontott –, ennek ellenére folyamatosan növelte előnyét a nemzeti csapat (12–3).

A nagyszünet után a horvátok erejük hiányában támadásokban már nem tudtak emberelőnyt kiharcolni, így szinte teljesen veszélytelenek voltak. A kapuban Gangl Edina és Kasó Orsolya a mérkőzést megfelezte egymás között, nem sok dolguk akadt, végül egy ötméteressel törte meg a jeget a rivális (19–4). A zárónegyed közepére már minden magyar mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők közé – Vályi Vanda volt az utolsó –, végül egy híján húszgólos különbség alakult ki (25–6).

„Annak örülök, hogy mindenki gólt lőtt, és túl vannak a lányok az első másfél negyedben érezhető lámpalázon. Volt egy kis pozitív stressz, ami remélhetőleg ezzel elmúlt, ezért is jó, hogy egy könnyebb ellenféllel kezdtünk. Nem volt olyan konkrét dolog, amit gyakoroltatni szerettem volna, sok ziccert akartam befejeztetni, mindenkivel gólt lövetni. Egy-egy taktikai elemet próbáltunk ki, de sokat nem akartunk” – nyilatkozta Bíró Attila.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló: * A-csoport: Görögország–Szerbia 26–7, Oroszország–Szlovákia 31–2, Magyarország–Horvátország 25–6 * B-csoport: Olaszország–Németország 13–4, Hollandia–Izrael 22–3, Spanyolország–Franciaország 15–6.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1271
szavazógép
2020-01-14: Sport - :

Másodszor is kikapott a francia válogatott (Férfi kézilabda, Európa-bajnokság)

Az olimpiai ezüstérmes francia válogatott a portugál csapattól elszenvedett vereség után 28–26-ra kikapott a norvég együttestől is a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább a középdöntőbe.
2020-01-14: Magazin - :

Magyar nyelvű érseki szentmise Bukarestben

Magyar nyelvű szentmisét mutatott be vasárnap Bukarestben Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, aki homíliájában reményét fejezte ki, hogy lelki áldás lesz az őszi budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, ahol magyarok és nem magyarok átélhetik a közös ünneplés nagyszerűségét.