VidékfejlesztésKötelező az elektronikus aláírás

2020. január 14., kedd, Gazdakör

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség sajtóközleményben értesíti a sikeresen pályázókat, hogy december 24-től kötelezővé tették az elektronikus aláírás használatát a kifizetési kérelmeknél.

Az országos ügynökség honlapján (www.afir.info) a Hasznos információk menüpontban, a típusnyomtatványok altárhelyen megtalálható minden dokumentum, amelyet ezután elektronikusan kell aláírni: fizetésigénylési előjegyzés, előlegkérés, részletkifizetés, áfa-visszaigénylés, költség- és bevételi nyilatkozat, összesítő dokumentumok az intézkedés természetének függvényében. Eddig a kifizetési kérést elektronikusan kellett kitölteni, ki kellett nyomtatni, aláírni és szkennelve feltölteni az ügynökség számítógépes rendszerébe. Az elektronikus aláírás bevezetésével az ügynökség reméli, hogy a sikeres pályázóknak könnyebb dolguk lesz, hiszen nem minden pályázónak van otthon nyomtatója, szkennere pedig még kevesebbnek. Az elektronikusan aláírt kérést, illetve dokumentumot ezután is fel kell tölteni a számítógépes rendszerbe. Az elektronikus aláírás elkészítésére számos cég szakosodott már megyeszinten is, így nem ütközik nagy nehézségbe ennek elkészítése.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2821
szavazógép
2020-01-14: Gazdakör - Incze Péter:

Kifizetések és intézkedések az új KAP-ban

Achim Irimescu volt mezőgazdasági miniszter, az unió mezőgazdasági szakosztályának vezetője egy dokumentumban ismertette a napokban az új, 2021-től életbe lépő uniós Közös Agrár Politikában (KAP) lehetséges kifizetéseket és vidékfejlesztési intézkedéseket.
2020-01-14: Belföld - :

Megosztotta a pártokat a liberálisok terve

Megosztotta a pártokat Klaus Iohannis államfő és Ludovic Orban miniszterelnök terve, miszerint előrehozzák májusra vagy júniusra az év végén esedékes parlamenti választásokat, kérdéses, hogy kialakítható-e olyan többség a jelenlegi parlamentben, amely hozzájárul saját megbízatásának lerövidítéséhez.