A csendőrséggel kezdik a belügy átszervezését

2020. január 14., kedd, Belföld

A belügyminisztérium átszervezése hatékonyabbá fogja tenni az intézmény tevékenységét, és bizonyos, magas bérekkel járó vezetőségi állások megszüntetésével pénzt fognak megtakarítani más költségekre – jelentette ki tegnap Marcel Vela tárcavezető.

  • Fotó: rfi.ro
    Fotó: rfi.ro

Vela elmondta, beszélt a csendőrséggel, amely egyetértett azzal, hogy a határrendészet mintájára szervezze át struktúráját, azaz egy-egy regionális parancsnokság alatt tömörítsenek több jelenlegi területi parancsokságot. Ezzel hatékonyabbá válik a kommunikáció, a bevetések megszervezése.
„A minisztérium számára az előny az lesz, hogy megszűnnek bizonyos, nagyon magas fizetésekkel járó állások, és a megmaradó összegeket másra lehet költeni, például a rendőrök felszerelésének korszerűsítésére” – mondta Vela a belügyi tárca székhelye előtt.
Hangsúlyozta, azért van szükség a tevékenység hatékonyabbá tételére, hogy nőjön az állampolgárok bizalma a belügyminisztériumi struktúrák iránt. Nem akarta elárulni, hogy ő hogyan képzeli el az átszervezést, hogy ne befolyásolja az illető struktúrák döntését. Kifejtette, ezt majd akkor teszi meg, amikor minden alárendelt struktúra elküldi a javaslatát és összegzik azokat. Nyomatékosította azonban, hogy jelenleg a kommunikáció nagyon nehézkes, tekintve, hogy a minisztérium struktúrái még az 1968-as közigazgatási reform megszabta keretek között működnek.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1329
szavazógép
2020-01-14: Belföld - :

Megosztotta a pártokat a liberálisok terve

Megosztotta a pártokat Klaus Iohannis államfő és Ludovic Orban miniszterelnök terve, miszerint előrehozzák májusra vagy júniusra az év végén esedékes parlamenti választásokat, kérdéses, hogy kialakítható-e olyan többség a jelenlegi parlamentben, amely hozzájárul saját megbízatásának lerövidítéséhez.
2020-01-14: Belföld - :

Csökkentik a bürokráciát az oktatásban

Monica Anisie oktatási miniszter bejelentette tegnap a pedagógusok bürokratikus terheinek csökkentését célzó első intézkedéseket. A tárcavezető a Facebookon közölte, hogy átiratban kérte a megyei tanfelügyelőségektől az új intézkedések azonnali alkalmazását.