Csökkentik a bürokráciát az oktatásban

2020. január 14., kedd, Belföld

Monica Anisie oktatási miniszter bejelentette tegnap a pedagógusok bürokratikus terheinek csökkentését célzó első intézkedéseket. A tárcavezető a Facebookon közölte, hogy átiratban kérte a megyei tanfelügyelőségektől az új intézkedések azonnali alkalmazását.

  • Fotó: edupedu.ro
    Fotó: edupedu.ro

A bürokrácia felszámolását célzó intézkedések közé tartoznak: a jegyzőkönyvkészítés opcionálissá tétele olyan tevékenységeknél, amelyek esetében nem szükséges a döntéshozatal módjának igazolása (a jegyzőkönyv helyettesíthető a jelenléti listával); a felsőbb szintű intézmények vagy az oktatási rendszeren kívüli intézmények által kért jelentések és statisztikák pedagógusok bevonása nélküli elkészítése; a szintfelmérő tesztek kötelezettségének megszüntetése valamennyi oktatási szint vagy osztály esetében; az osztályfőnöki portfólió egyszerűsítése. A miniszter szerint folyamatban van továbbá az osztályfőnöki portfólió eltörlése, a jelenléti regiszter egyszerűsítése, a módszertani és tantervi bizottságok felszámolása, a tanulók szociális helyzetéről szóló elemzések és a különféle támogatási programokról szóló jelentések megszüntetése vagy egyszerűsítése, valamint az iskolai kirándulásokhoz szükséges dokumentáció egyszerűsítése.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 88
szavazógép
2020-01-14: Belföld - :

A csendőrséggel kezdik a belügy átszervezését

A belügyminisztérium átszervezése hatékonyabbá fogja tenni az intézmény tevékenységét, és bizonyos, magas bérekkel járó vezetőségi állások megszüntetésével pénzt fognak megtakarítani más költségekre – jelentette ki tegnap Marcel Vela tárcavezető.
2020-01-14: Belföld - :

Februárban vitatják meg a külön nyugdíjakat

Rendkívüli parlamenti ülésszakra ült össze tegnap a szenátus, hogy a kormány által január 6-án elfogadott, a 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet bizonyos előírásainak módosítását előíró sürgősségi rendeletről tájékoztassa a szenátorokat.