Februárban vitatják meg a külön nyugdíjakat

2020. január 14., kedd, Belföld

Rendkívüli parlamenti ülésszakra ült össze tegnap a szenátus, hogy a kormány által január 6-án elfogadott, a 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet bizonyos előírásainak módosítását előíró sürgősségi rendeletről tájékoztassa a szenátorokat.

  • Fotó: amosnews.ro
    Fotó: amosnews.ro

A sürgősségi rendelet előírja a közméltóságok járandóságának és a büntetőpont értékének a befagyasztását, illetve a polgármestereknek, alpolgármestereknek, megyeitanács-elnököknek és -alelnököknek külön nyugdíjat biztosító törvényi rendelkezés gyakorlatba ültetésének elhalasztását 2021. január 1-jéig. A szakbizottságnak február 11-éig kell elküldenie a szenátusnak a véleményezést, a törvénytervezetet február 12-én bocsátják vitára a szenátusban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 301
szavazógép
2020-01-14: Belföld - :

Csökkentik a bürokráciát az oktatásban

Monica Anisie oktatási miniszter bejelentette tegnap a pedagógusok bürokratikus terheinek csökkentését célzó első intézkedéseket. A tárcavezető a Facebookon közölte, hogy átiratban kérte a megyei tanfelügyelőségektől az új intézkedések azonnali alkalmazását.
2020-01-14: Belföld - :

Rendkívüli ülésszakot hívhat össze Orban

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) országos tanácsa felhatalmazta Ludovic Orban pártelnököt, hogy a megfelelő pillanatban kérje a parlament rendkívüli ülésszakának összehívását – jelentette be tegnap Ionel Dancă, az NLP szóvivője.