Rendkívüli ülésszakot hívhat össze Orban

2020. január 14., kedd, Belföld

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) országos tanácsa felhatalmazta Ludovic Orban pártelnököt, hogy a megfelelő pillanatban kérje a parlament rendkívüli ülésszakának összehívását – jelentette be tegnap Ionel Dancă, az NLP szóvivője.

  • Fotó: gov.ro
    Fotó: gov.ro

Dancă szerint a rendkívüli ülésszak összehívását az teszi indokolttá, hogy az NLP számára fontos jogszabályokat fogadjanak el, olyan körülmények között, hogy az SZDP próbálja megakadályozni azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek célja az SZDP-kabinet által hozott hibás gazdasági döntések kijavítása. Emlékeztetett: a múlt héten a kormánynak sikerült kijavítania a 114-es sürgősségi kormányrendelet hibáit. Hozzátette: tárgyalnak a parlamenti pártokkal az előrehozott választásokról.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 318
szavazógép
2020-01-14: Belföld - :

Februárban vitatják meg a külön nyugdíjakat

Rendkívüli parlamenti ülésszakra ült össze tegnap a szenátus, hogy a kormány által január 6-án elfogadott, a 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet bizonyos előírásainak módosítását előíró sürgősségi rendeletről tájékoztassa a szenátorokat.
2020-01-14: Belföld - :

Véget ért a vakáció

Az óvodások és iskolások számára tegnap elkezdődött a 2019–2020-as tanév második szemesztere. Ez alkalomból Monica Anisie oktatási miniszter sok sikert kívánt a tanulóknak és pedagógusaiknak.