Véget ért a vakáció

2020. január 14., kedd, Belföld

Az óvodások és iskolások számára tegnap elkezdődött a 2019–2020-as tanév második szemesztere. Ez alkalomból Monica Anisie oktatási miniszter sok sikert kívánt a tanulóknak és pedagógusaiknak.

  • Fotó: realitateadeharghita.ro
    Fotó: realitateadeharghita.ro

Facebook-oldalán közzétett üzenetében a tárcavezető azt írta, az előzőnél hosszabb félév áll a diákok előtt, és nagyon kell koncentrálniuk a rájuk váró országos vizsgákra, tantárgyversenyekre, tesztekre, dolgozatokra. „Emellett azonban ne felejtsetek el mosolyogni és játszani! Ez is jogotokban áll. A tanároknak is jogukban áll mosolyogni, már csak azért is, mert a második félév kihívás lesz számunkra, pedagógusok számára: kezdődik a bürokrácia felszámolása. Mindannyiunknak jobban kell majd koncentrálnunk tanítványaink szükségleteire, fejlesztenünk kell kompetenciái­kat, közelebb kell vinnünk őket az élethez. Tanítsuk meg őket embernek lenni!” – fogalmaz üzenetében Monica Anisie. A tavaszi vakáció április 4–22. között lesz, a nyári pedig június 13-án kezdődik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1635
szavazógép
2020-01-14: Belföld - :

Rendkívüli ülésszakot hívhat össze Orban

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) országos tanácsa felhatalmazta Ludovic Orban pártelnököt, hogy a megfelelő pillanatban kérje a parlament rendkívüli ülésszakának összehívását – jelentette be tegnap Ionel Dancă, az NLP szóvivője.
2020-01-14: Belföld - :

Lezárták a caracali vádiratot

A főügyészség Facebook-oldalán olvasható közlemény értelmében a caracali gyilkosságok ügyében a nyomozást folytató Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség tegnap lezárta és elküldte a vádiratot Bogdan Licu legfőbb ügyésznek, hogy vizsgálja meg annak törvényességét és megalapozottságát.