Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2020. január 14., kedd, Belföld

BEOSZTOTTAK ÉS CSALÁDTAGOK. Az egész országra kiterjedő ellenőrzéseket helyezett kilátásba Marcel Vela belügyminiszter, miután bebizonyosodott, hogy a Dolj megyei katasztrófavédelmi felügyelőségnél 101 alkalmazottat rokoni szálak fűznek egymáshoz.

  • Fotó: libertatea
    Fotó: libertatea

A tárcavezető szerint lehet, hogy „járványos” esetről van szó, és más megyékben is ilyen nagy a belterjesség. A Libertatea napilap szerint a Dolj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szervezeti és hierarchiai kapcsolatainak sematikus ábrája gyakorlatilag egy családfához hasonlít. A katasztrófavédelem főfelügyelősége belső ellenőrzést folytatott le, mely megállapította: a napilap értesülése megfelel a valóságnak, a 774 alkalmazott közül 101 rokon. Ebből 18-an tiszti, 83-an altiszti ranggal vannak alkalmazva. Constantin Florea ezredes, a katasztrófavédelmi szervezet főfelügyelője például saját fiát helyezte a craiovai 1-es számú tűzoltóság őrmesteri tisztségébe, de a szervezetnél dolgozik több rokona is. (Libertatea/Főtér)

ELHUNYT CRISTINA ȚOPESCU. 59 éves korában elhunyt Cristina Ţopescu újságíró. Halálhírét a bukaresti mentőszolgálat menedzsere erősítette meg. Alis Grasu azt mondta, az újságírót holtan találták a lakásán a rend­őrök, ők riasztották a mentősöket. Grasu szerint Cristina Ţopescu már napokkal ezelőtt meghalhatott. Az Ilfov megyei rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy vasárnap este egy nő a rendőrség segítségét kérte, miután három hete nem látta a szomszédját. A rendőrök kiszálltak a lakáshoz, amelyben megtalálták a holttestet. Külsérelmi nyomok nem voltak rajta, a halál okát kórbonctani vizsgálat állapítja majd meg. Cristina Ţopescu a közismert sportkommentátor, Cristian Ţopescu lánya volt. Családja nem volt, csupán kutyái társaságában élt. (Agerpres)

BOGARAS ÜGY. Nem áll fenn annak a veszélye, hogy Brüsszel felfüggeszti a Pitești–Nagyszeben autópálya finanszírozását – szögezte le tegnap Lucian Bode közlekedési miniszter. Kijelentésével elődje, Răzvan Cuc hétvégi Facebook-bejegyzését sietett megcáfolni, a volt közlekedésügyi miniszter ugyanis azt állította, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette az infrastrukturális beruházás finanszírozását, és arra kérte a bukaresti illetékeseket, hogy tisztázzanak bizonyos részleteket az autópálya környezetvédelmi engedélye kapcsán, köztük egy bizonyos védett rovarfajt illetően, amely a környéken él. Konkrétan a gyászcincérről van szó, amely valóban védett rovarfaj. „Amikor kiadták a környezetvédelmi engedélyt, elődeink úgy gondolták, minden feltétel teljesül. Ez a bogaras dolog álprobléma, amit valaki kreált” – mondta a tárcavezető. (Krónika)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2297
szavazógép
2020-01-14: Belföld - :

Lezárták a caracali vádiratot

A főügyészség Facebook-oldalán olvasható közlemény értelmében a caracali gyilkosságok ügyében a nyomozást folytató Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség tegnap lezárta és elküldte a vádiratot Bogdan Licu legfőbb ügyésznek, hogy vizsgálja meg annak törvényességét és megalapozottságát.
2020-01-14: Belföld - :

A felelősség éve (A vallásszabadság ünnepe)

Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke tegnap, a vallásszabadság ünnepén a felelősség évévé nyilvánította az idei esztendőt – tudósít a Magyar Unitárius Egyház Sajtóosztályának közleménye.