Újabb felelőtlen kártevőirtás?

2020. január 15., szerda, Belföld

Egyelőre semmit nem mutattak ki a mérőműszerek az aradi Adam Müller-Guttenbrunn Német Líceum osztálytermeinek levegőjében, miután hétfőn több gyermek mérgezésgyanús tünetekkel került kórházba – közölte tegnap reggel az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

  • Az aradi Adam Müller-Guttenbrunn Német Líceum. Fotó: mapio.met
    Az aradi Adam Müller-Guttenbrunn Német Líceum. Fotó: mapio.met

A főtanfelügyelőség azonban úgy döntött: még ma sem lesz tanítás az iskolában. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint az iskola tantermeinek fertőtlenítését követően negyven tanuló került a sürgősségre arcukon kiütésekkel, ödémákkal, valamint émelygésre és hányásra panaszkodva. A szakemberek a levegő összetételét vizsgálták, majd mintát vettek a padokról és más tárgyakról, amiket laborban elemeznek ki. „Nem természetes, hogy alig két hónappal a temesvári tragikus események után, ilyen dolog még egyszer megismétlődjön. (...) Drasztikus intézkedések lesznek, és azok, akik a közegészségügyet veszélyeztetik, fizetni fognak, még akkor is, ha radikálisan meg kell változtatnunk a jogszabályokat” – idézte tegnap a minisztérium közleménye Victor Costache egészségügyi miniszter hétfő esti nyilatkozatát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1594
szavazógép
2020-01-15: Belföld - :

Európa segítségét kérik a szociáldemokraták

A jogállamiságot veszélyeztető példátlan visszaélésnek nevezte az európai intézményekhez címzett levelében a Szociáldemokrata Párt (SZDP) a kormány azon szándékát, hogy a parlamenti vitát megkerülve vezesse be a kétfordulós polgármester-választást alig néhány hónappal a helyhatósági választások előtt.
2020-01-15: Belföld - :

Különnyugdíjból gyerekpénz

A különnyugdíjak eltörlése céljából rendkívüli parlamenti ülésszak összehívásáról döntött a Szociáldemokrata Párt (SZDP).