Különnyugdíjból gyerekpénz

2020. január 15., szerda, Belföld

A különnyugdíjak eltörlése céljából rendkívüli parlamenti ülésszak összehívásáról döntött a Szociáldemokrata Párt (SZDP).

  • Forrás: banatulazi.ro
    Forrás: banatulazi.ro

A rendkívüli ülésszakra január utolsó hetében kerül sor – közölte Marcel Ciolacu, a párt ügyvivő elnöke a párt országos végrehajtó bizottságának tegnapi ülését követően. Ciolacu úgy nyilatkozott, meggyőződésük szerint ezek után semmi oka nem lesz a Nemzeti Liberális Párt vezette kormánynak arra, hogy ne ültesse gyakorlatba az SZDP által kezdeményezett és Iohannis elnök által kihirdetett törvényt, amely a gyerekpénz összegének megduplázását írja elő. „Kivételt teszünk a katonák nyugdíjával, mert kizárt, hogy azokat különnyugdíjaknak tekintsük” – mondta még Ciolacu.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 317
szavazógép
2020-01-15: Belföld - :

Újabb felelőtlen kártevőirtás?

Egyelőre semmit nem mutattak ki a mérőműszerek az aradi Adam Müller-Guttenbrunn Német Líceum osztálytermeinek levegőjében, miután hétfőn több gyermek mérgezésgyanús tünetekkel került kórházba – közölte tegnap reggel az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.
2020-01-15: Belföld - :

Egyeztet a védelmi és külügyi tárcavezető

Meghallgatásra várja ma a szenátus védelmi és nemzetbiztonsági, illetve külpolitikai szakbizottsága Nicolae Ciucă védelmi és Bogdan Aurescu külügyminisztert.