Hogyan gyógyulj otthon? /X/

2020. január 15., szerda, Életmód

Itt az újabb influenzaszezon, és kellene néhány hatékony tipp mind a megelőzés, mind a kezelés szempontjából? Lássuk, hogy mik azok, amiket érdemes idén is megfogadni!

Előzd meg!

A megelőzés ebben az esetben is nagyon fontos. Ha már valaki elkapta a családból, valószínűleg mindenkin végigsöpör majd a vírus, de ettől függetlenül érdemes hangsúlyt fektetni a megfelelő lépésekre a védekezés érdekében.

Lehetőség szerint minél gyakrabban mosson kezet a család minden tagja, mert ezzel eltávolítható a kórokozók jelentős része. Érdemes persze a kilincseket, csapokat, különböző használati tárgyakat minél gyakrabban áttörölni egy ecetes vagy épp neomagnolos ronggyal. Ezzel a módszerrel megelőzhető a jojó effektus, azaz az oda-vissza fertőzés.

Lehetőség szerint minél gyakrabban szellőztessük ki a szobákat, különös tekintettel arra, ahol a beteg a legtöbbet tartózkodik.

Ha már megvan a baj

A hatékony kezelés legalább olyan fontos, mint a megelőzés.

* Gyömbéres-fahéjas főzet. Néhány percig forró vízben kell áztatni az apróra vágott nyers gyömbért egy egész fahéjjal. Ezután mielőbb el kell fogyasztani, sőt, akár a gyömbért is mellé lehet rágcsálni. Hatásos a köhögésre és a közérzetre.

* Más módon is hatékony a gyömbér, például kandírozva. Ez nem csak egy nagyon finom csemege, bár kicsit csípős, de számos jótékony hatással is rendelkezik a gyógyulás szempontjából.

* C- és D-vitamin. A legfontosabbak az immunrendszer megfelelő működése szempontjából, ami betegség esetén emelt dózist igényel. A Magzsolánál kapható GAL termékek nem csak a hazai gyártás miatt szimpatikusak, de kiszerelésük, állaguk is hozzájárul a gyors felszívódáshoz, így igazi telitalálat.

* Bio citrom és méz. A méz egészségmegőrző hatása nagyon régóta ismert, így ezt a csodaszert sem érdemes kihagyni a palettáról. A bio citrom pedig nincs permetezve, így teljes nyugalommal használható akár a héja is.

* Vöröshagyma. Nem csak a családtagok, ismerősök távoltartására hatékony zöldség. Magas B1-, B2- és C-vitamin tartalmának hála hatékony segítség a vírusok ellen. Nyersen és teaként is fogyasztható.

* Szauna vagy forró fürdő. A szauna télen szinte kötelező, de nem mindenki tud elmenni rendszeresen élvezni a jótékony hatását. Nekik inkább a forró, sós fürdő az ideális választás, hiszen ellazít és közben jót is tesz. Himalaya sóval kitűnő és pihentető opció. Egészen olyan, mintha egy sóbarlangban pihennénk ki a betegséget, ami az egyik legjobb természetes megoldás a felső légúti fertőzések gyógyításában.

* Sokan nem hisznek benne, de a Grapefruitmag-cseppek igenis nagyon hatásosan segítenek rendbehozni a védekezőképességet. Rengeteg C- és E-vitamint tartalmaz, ami elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

Hogy ezek közül kinek melyik jön be, az a legteljesebb mértékben egyéni, éppen ezért nem szabad feladni, ha nem sikerült 1-2 napon belül meggyógyulni. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 530
szavazógép
2020-01-15: Életmód - :

A szépségért nem kell szenvednie! /X/

A külcsínt díszítő technikák mellett a lélek szépségén is múlik az emberi szépség, amelyet azonban sokan elhanyagolnak. Manapság a test, szellem és a lélek erőteljesen áldozatául esett a divathullámnak, pedig valójában az emberi lét legfontosabb alapja. Ezen keleti filozófiát talán a wellness szó foglalja össze leginkább a nyugati féltekén. Lássuk, hogyan tarthatja karban belső és külső szépségét!
2020-01-15: Gazdaság - :

Jó munkaerő = jó vezető? /X/

A jó vezetővé válás minden esetben hosszú folyamat, és nem lehet megtanulni. Hiszen vezetőnek lenni sosem könnyű, annyi a feladat. Mégis, megpróbáljuk áttekinteni, hogy mitől és kiből válhat jó vezető.