Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pálinkában elsők

2020. január 29., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Ismételten több díjat is bezsebelt a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis pálinkafőzde Közép-Európa legnagyobb szakversenyén.

A Quintessence nevű megmérettetésen ezúttal négy Champion-díjat, hét aranyérmet kaptak és a közönségdíjat is megszerezték az ismert márkanéven futó nedűk. Dezső Tibor és Füstös Imre vállalkozása a több mint 1600, Magyarországról, Horvátországból, Izraelből, Romániából és Szlovákiából származó mintából alma, borpárlat, málna és törköly kategóriában nyert „bajnok” címet, málnából készült italuk mellett közönségdíjas is lett. A neves főzde mellett több, a helyi versenyeken is részt vett pálinkafőzde is erősítette a mezőnyt.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 258
szavazógép
2020-01-29: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Farsangban a Vadas alatt

A farsangi időszakot a január 6-i vízkereszttől számoljuk és hamvazószerdával zárjuk, idén február végén. Régi helyi farsangi szokásokra már nem emlékeznek, de a lakosság megőrizte a vigalmak számára alkalmas hagyományt. Sepsikőröspatakon és Kálnokon is a múlt szombati farsangjárásra készültek, a községközpontban a Kálnoky Ludmilla Társaság rendezett sikeres kosaras bált. A farsangi hangulatban sem másodrangú téma azonban a hétköznapok gondja-baja – erről Kisgyörgy Sándor polgármestertől érdeklődtünk. Mint kiderült, a községvezetés változatlanul a hazai bürokráciával viaskodik számos fontos fejlesztési elképzelés megvalósítása során, és nagy gond, hogy nehéz kivitelezőt találni bizonyos beruházásokra.
2020-01-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Ötvenmilliárd beruházásra

Az nemzeti össztermék 4,5 százalékát teszi ki az idénre tervezett 50 milliárd lejes beruházási keret – jelentette ki a pénzügyminiszter.