Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ötvenmilliárd beruházásra

2020. január 29., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az nemzeti össztermék 4,5 százalékát teszi ki az idénre tervezett 50 milliárd lejes beruházási keret – jelentette ki a pénzügyminiszter.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

Florin Cîţu szerint a korábbi gyakorlaton is változtatnak, és a pénz jelentős részével nagyberuházásokat finanszíroznak. A miniszter itt a Szeben–Pitești, az Egyesülés és a Comarnic–Brassó autópályát említette. A tárcavezető szerint azonban a költségvetés szerkezetét nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, ebben az évben a költségek lefaragásával kezdték (az elöljárók bérének befagyasztását, valamint a minisztériumok számának csökkentését említette) és a bevételek növelését tervezik. Ez utóbbi érdekében már tárgyaltak a Nemzetközi Valutaalap szakembereivel, hiszen például a pénzügyi törvénykönyv inkább nyűg, mint segítség a cégeknek – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 258
szavazógép
2020-01-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Pálinkában elsők

Ismételten több díjat is bezsebelt a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis pálinkafőzde Közép-Európa legnagyobb szakversenyén.
2020-01-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

StartUp Nation

Az eredetileg tervezett évi kétmilliárd lejes keretösszeg felével, egymilliárd lejjel indul a StartUp Nation támogatási program harmadik szakasza – közli a Ziarul Financiar a gazdasági miniszterre hivatkozva.